Kommune: Kontanthjælps-familier kan ende i containere
Regeringens kontanhjælpsloft rammer flere kvinder end mænd. 72 procent af dem, der bliver berørt er kvinder, mens kun 28 procent er mænd. Foto: Scanpix/arkiv
Helsingør Kommune kan få problemer med det nye kontanthjælpsloft.

Når regeringens nye kontanthjælpsloft bliver til virkelighed, kan det tvinge landets kommuner til at tænke nyt og kreativt på boligområdet.

For når en enlig mor til to børn mister flere tusinde kroner om måneden som konsekvens af de nye regler, kan det tvinge hende til at finde en billigere bolig.

DR Nyheder kan dog fortælle, at de lokale boligselskaber i Helsingør Kommune ikke har nogen ledige billige boliger udover dem, som kommunen har anvisningsret til. Også kommunen må melde pas, siger Allan Berg Mortensen (EL), der er formand for beskæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune.

- Vi magter lige akkurat at skaffe husly til flygtninge, der blandt andet bor på hoteller. Vi har i alt 79 boliger, der er billige nok til at flygtninge på integrationsydelse kan betale dem, og de er for længst lejet ud. Så det er helt urealistisk, at vi skal kunne finde boliger til kontanthjælpsmodtagere, der med det nye kontanthjælpsloft tvinges ud af deres boliger, siger Allan Berg Mortensen til DR Nyheder.

Han er klar over, at det kan føre til, at flere borgere må flytte fra deres hjem, når kommunen bliver tvunget til at skære i kontanthjælpen. Og når der ikke er andre muligheder for at finde boliger, må kommunen ty til kreative alternativer:

- Vi kan blive tvunget til at huse familier med børn i skurebyer, pavilloner, containere eller i herberge, men det er jo altså især synd for børnene og ikke et velfærdssamfund som det danske værdigt, siger Allan Berg Mortensen.

Regeringens kontanhjælpsloft rammer flere kvinder end mænd. 72 procent af dem, der bliver berørt er kvinder, mens kun 28 procent er mænd.