Kommentator: DF bliver Løkkes sværeste opgave
Lars Løkkes plan for Venstre kan give grus i maskineriet hos DF. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Lars Løkke får størst problemer med at få Dansk Folkeparti med på Venstre-politikken, mener politisk redaktør.

- Virkeligheden for Lars Løkke Rasmussen er, at det handler om at overbevise Dansk Folkeparti om partiets politik, og det er her, al fokus ligger.

Det siger politisk redaktør hos Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, efter at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen lørdag har fremlagt en række pejlemærker for Venstres deltagelse i en mulig kommende borgerlig regering i et interview på TV2 News.

Under samme interview har Lars Løkke slået fast, at Venstres samarbejdspartnere skal forpligte sig til at indfri partiets politik ved et muligt regeringsskifte.

Ifølge Elisabet Svane består Lars Løkkes opgave ikke i at overbevise partier som Konservative og Liberal Alliance.

- I forhold til pejlemærkerne, så er der jo ikke nogen af de andre borgerlige partier, som overordnet set er uenige. Til gengæld handler det om, at få Dansk Folkeparti med på vognen, siger hun.

Svane mener således, at Lars Løkke allerede i interviewet har åbnet for samarbejde med Dansk Folkeparti, selvom han totalt afviser en diskussion om eksempelvis nulvæksten.

- Når Løkke taler om udgiftsstop og nulvækst, som er punkter, hvor Dansk Folkeparti ikke vil være med, åbner han samtidig op for, hvordan han har tænkt sig at løse den problematik.

- Han taler om ulandsbistanden og om at få flere udlændinge i arbejde. Han bevæger sig dermed ind på Dansk Folkepartis kerneområder, hvilket er helt bevidst, da både Dansk Folkeparti og Venstre på den måde vil få, det de ønsker, siger hun.

Selvom Dansk Folkeparti bliver den sværeste nød at knække, så forventer Elisabet Svane alligevel, at de to partier finder en fælles løsning.

- Jeg synes, at det lyder som om, at Venstre og Dansk Folkeparti godt kan finde sig til rette om en aftale. Uden at vide det, kunne jeg forestille mig, at Thulesen Dahl og Lars Løkke har holdt et møde inden dette interview, siger Elisabet Svane.

/ritzau/