I sidste øjeblik: Forlæng håndværkerfradraget
Håndværkerfradraget bør forlænges, lyder det nu fra Dansk Byggeri her få dage før det udløber. Fradraget har haft god beskæftigelseseffekt. Foto: Søren Elkrog Friis
Det populære håndværkerfradrag forsvinder fra på torsdag den 1. januar. Dansk Byggeri opfordrer til at lade ordningen fortsætte.

Fra på torsdag d. 1. januar er det slut med at få fradrag på op til 15.000 kr. om året for løn til service og vedligeholdelse af dit hus - det såkaldte håndværkerfradrag.

Men ordningen burde fortsætte, for det ville holde flere håndværkere i beskæftigelse, lyder det fra Dansk Byggeri, fortæller DR P4 Nordjylland.

- Vi har haft rigtig, rigtig travlt her inden jul. Faktisk de sidste to måneder. På grund af håndværkerfradraget, siger tømrermester Thomas Thomsen, Højene Tømrer & Snedker.

Han har haft to ekstra mand ansat for at nå det hele. Men når håndværkerfradraget forsvinder, ser det anderledes ud.

- Det betyder, at efter nytår ved vi ikke sådan rigtig, hvad vi skal. For vi kunne have taget rigtig meget arbejde ind, hvis håndværkerfradraget var fortsat til næste år. Men der har vi sagt nej, for vi kan ikke nå det. Så der har vi smidt 2-3 måneders arbejde væk.

Og formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland, Knud Kristensen, mener, man burde have forlænget ordningen.

- Det er et meget uheldigt tidspunkt at man fjerner fradraget, for der er rigtig mange tømrermestre - små og mellemstore virksomheder - der afskediger en hel del medarbejdere.

- Og det er jo kedeligt, for vi har alt for mange håndværkere, som går og ikke har et job. Og vi vil jo så gerne have nogle flere i beskæftigelse, samtidig med at vi også gerne vil have, at der bliver optaget flere elever på uddannelsen, siger Knud Kristensen til DR P4 Nordjylland.

Hvis du skal have håndværkerfradrag, skal arbejdet være udført i år, og du skal betale for arbejdet senest den 28. februar næste år.