Hotel i København: Kom med de ledige
Crowne Plaza blev landskendt som stedet, hvor regeringen forhandlede sit regeringsgrundlag. Men hotellet som praktikplads er der ikke meget rift om. Foto: cpcopenhagen.dk
Hotel Crowne Plaza i København undrer sig over, at kommunen ikke takker ja, når hotellet tilbyder at opkvalificere ledige.

Hvorfor tager kommunen ikke imod vores tilbud?

På hotel Crowne Plaza i København undrer man sig.

Hotellet tilbyder at opkvalificere ledige til job inden for en lang række områder som eksempelvis receptionist-, køkken- og tjenerstillinger. Men Københavns Kommune bruger ikke tilbuddet, skriver Berlingske.

I går kom det frem, at anslået fire ud af fem lavtlønnede i hotel- og restaurationsbranchen i dag er udlændinge, og at jobcentrene ikke ligefrem er storleverandør af ledige hænder til branchen.

På Crowne Plaza tilbyder man ledige et 13 ugers praktikophold med løntilskud fra kommunen. Alligevel ser de stort set aldrig nogle ledige.

"Det undrer mig, at man ikke prioriterer at sende de ledige ud i den her type praktik. Vi sørger for at give dem en kompetenceafklaring og en opkvalificering inden for det område, de kan. Det kan både være i køkkenet, men også som receptionist eller inden for salg og markedsføring," siger adm. direktør Allan L. Agerholm til Berlingske.

Indtil videre har 70 procent af de ledige, der har været i praktik, efterfølgende fået et job med overenskomstmæssig løn.

Københavns Kommune vil nu rette henvendelse til hotellet og desuden gennemgå hele den virksomhedsrettede indsats.