Her er Anders Foghs nye job
Tidligere statsminister skal som konsulent arbejde for, at Goldman Sachs kommunikerer bedre med danskerne.
Anders Fogh Rasmussen er hyret af Goldman Sachs til at forbedre selskabets image i Danmark efter Dong-salget.
Anders Fogh Rasmussen er hyret af Goldman Sachs til at forbedre selskabets image i Danmark efter Dong-salget. Foto: Colourbox/free

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vil have et bedre indblik i det politiske system i Danmark, og for at øge forståelsen har virksomheden hyret tidligere statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som konsulent og rådgiver.

Det oplyser Goldman Sachs-direktør Martin Hintze til Berlingske.

Anders Foghs kommende opgaver bliver blandt andet at hjælpe investeringsbanken med at få et bedre image efter Goldman Sachs' omstridte medejerskab af Dong Energy.

Derfor skal den tidligere V-formand sørge for, at banken kommunikerer mere "klart" og "åbent" til danskerne og politikerne på Christiansborg.

Yderligere skal Anders Fogh sammen med sin rådgiver Michael Ulveman, der ifølge Berlingske ligeledes er hyret af banken, imødegå bekymringer om, at Godman Sachs' interesse i den danske energikæmpe kun er kortsigtet.

- Vi var, for at være helt ærlig, overraskede over de kontroverser, Dong-handlen skabte, siger Martin Hintze til Berlingske og fortsætter:

- Vi har en langsigtet interesse i Danmark og i Dong Energy, og derfor er det vigtigt for os bedre at kunne forstå den politiske kontekst og offentligheden i Danmark. Det er vi sikre på, Anders Fogh Rasmussen kan hjælpe os med.

Hintze erkender, at ansættelsen af Anders Fogh for nogen vil være kontroversiel, men han understreger, at den tidligere toppolitiker ikke bestrider offentlige hverv eller er en del af dansk politik længere.

Goldman Sachs oplyser til Berlingske, at banken tilbyder finansudvalget fuld åbenhed i Dong-salget, og den beslutning har man rådført sig om med Anders Fogh Rasmussen.

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, kalder det "problematisk", at Fogh arbejder for Goldman Sachs, mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ikke vil blande sig i samarbejdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.