Hella Joof: Gid vi lærte børn, at der ikke findes skodjobs

Hella Joof mener, der skal stilles krav til ledige om, at de skal finde sig et arbejde, og ikke bare stå til rådighed.
- Hvis jeg havde en tidsmaskine, ville jeg rejse tilbage og gi' mig selv et los i røven, skriver instruktør og forfatter Hella Joof i sin klumme.
- Hvis jeg havde en tidsmaskine, ville jeg rejse tilbage og gi' mig selv et los i røven, skriver instruktør og forfatter Hella Joof i sin klumme.

Selvfølgelig betaler det sig at arbejde.

Det understreger instruktør og forfatter Hella Joof i en klumme i Berlingske, hvor hun giver en kærligt opsang til systemet. 

Hun mener, at alle skal bidrage til fælleskassen med det, de kan. Og at borgere på ’evigheds-kontanthjælp’ i dag får en 'højrøvet' behandling af det offentlige:

”At vi lader dem sidde passive, mens deres børn får sværere og sværere ved at bryde den sociale arv, fordi vi er så berøringsangste. Fordi vi alene stiller tåbelige krav om, at folk skal være til rådighed for arbejdsmarkedet,” skriver Hella Joof, der hellere så, at de ledige blev stillet krav om at finde sig et arbejde.

Der findes ikke skodjobs

Og hun så gerne, at børn i folkeskolen blev undervist i stoltheden over at klare sig selv. Og at der ikke findes skodjobs. Ifølge hende, bør dem, der er raske nok, altid tage et arbejde. Også selvom det ikke kan betale sig økonomisk.

Hella Joof mener nemlig, de ledige mister troen på sig selv og til sidst bliver uarbejdsdygtige, hvis de går i flere år uden at arbejde, men i stedet lever af andres penge. Og derfor er det en god idé, at stille krav om, at folk skal finde sig et arbejde.

”For det er godt at arbejde, og ens børn bliver stolte af en."

Et los i røven

I klummen skriver Hella Joof om, da hun var ung og periodisk arbejdsløs i halvfemserne og blev mødt af frasen ’Du har fået Danmarks dyreste uddannelse, du skal ikke sidde ved kassen i Brugsen’. I dag erkender hun, at det ville have været bedre for hende at arbejde, mens hun gik og ventede på tilbud om skuespilrollerne.

”Hvis jeg havde en tidsmaskine, ville jeg rejse tilbage og gi’ mig selv et los i røven,” skriver hun i klummen.

Læs hele Hella Joofs klumme her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.