Fyringsrunde på vej på pædagoguddannelse: "Det er skrækkeligt"

Professionshøjskolen UCC skal spare, og det kommer til at koste stillinger.
Rektoren på UCC kan endnu ikke sætte præcist antal på hvor mange, der bliver fyret.
Rektoren på UCC kan endnu ikke sætte præcist antal på hvor mange, der bliver fyret. Foto: Iris/arkiv

Sparekrav fra politisk side og et fald i antallet af lærerstuderende. Den kombination gør nu jobbet usikkert for de ansatte på Professionshøjskolen UCC, der uddanner sundhedspersonale og pædagoger i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge rektor Laust Joen Jakobsen drejer det sig om en besparelse på 60-70 millioner kroner i løbet af 2016 og 2017. Rektoren kan på nuværende tidspunkt ikke sætte præcist antal på hvor mange, der bliver fyret, men han lægger ikke skjul på, at lønudgifter er der, hvor en uddannelsesinstitution kan spare mest. I dag får de ansatte besked på, om de er købt eller solgt.

- Det er skrækkeligt for de medarbejdere, det går ud over. Samtidig fortæller det også historien om, at der kommer til at mangle nogle lærere. Derfor snakker vi med kommunerne om, hvad vi kan gøre for at vende strømmen, for ellers kommer vi til at mangle lærere i hovedstadsområdet, siger Laust Joen Jakobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Regeringens omprioriteringsbidrag betyder, at uddannelsessektoren er underlagt sparekrav på 2, 4, 6 og 8 procent de kommende fire år. Det er en bitter pille at sluge for uddannelsesinstitutionen, der har en samlet omsætning på cirka 900 millioner kroner om året.

- Fire procent tæller meget, og når vi samtidig mister en stor portion på læreruddannelsen, så medfører det en nødvendighed for personaletilpasninger, siger Laust Joen Jakobsen.

Han vurderer, at der mangler cirka 350 studerende på læreruddannelsen. Derfor vil besparelserne også ramme hårdest der, men hele organisationen fra chefgang til vedligeholdelse bliver beskåret, forklarer rektoren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.