Kæmpe fyringsrunde fælder dansk rockstjerne: "Det er en sær følelse"
Det føles som om man er blevet vraget, siger Johan Olsen Foto: Scanpix arkiv
Sangeren Johan Olsen er blevet fyret fra Københavns Universitet

Mere end 500 ansatte, måtte tirsdag vinke farvel til deres job, da Københavns Universitet delte fyrersedler ud på grund af nye nedskæringer. 

Blandt de ansatte, der blev prikket på skulderen, er den kendte rockmusiker, Johan Olsen, som er forsanger i bandet "Magtens Koridorer."

Det skriver Jyllands-Posten

Ud over musikkarrieren har Johan Olsen de seneste 10 år arbejdet som forsker på Det Biologiske Institut ved Københavns Universitet. Men nu er det altså slut.

- Det er jo mit andet hjem, så det er en sær følelse. Det føles som om man er blevet vraget, siger Johan Olsen til Jyllands-Posten.   

Snageren langer ikke ud efter ledelsen, men undrer sig over beslutningen. Han mener selv, at han fungerer som et ansigt udadtil for Københavns Universitet.

- Med min habile liste af publikationer og med mine kompetencer synes jeg det er en fejlvurdering, at jeg er blevet fyret. Jeg har ofte været et ansigt udadtil for Københavns Universitet, og det synes jeg er dumt, at man sætter over styr, siger han til Jyllands-Posten. 

Johan Olsen har dog ikke opgivet sin forskerkarriere, siger han til Jyllands-Posten. Han vil nu søge at søge om eksterne midler, så han kan fortsætte med at forske på fuldtid. 

Ud over rollen som forsanger i magtens korridorer har Johan Olsen blandt andet gjort sig bemærket i rollen som Jack fra sidste års TV 2 julekalender, "Juleønsket."

Han har også været vært på videnskabsprogrammet "Store danske Videnskabsfolk" på DR.