FOA vil straffe gule fagforeninger
Skattesystemet bør indrettes, så fagforeninger, der indgår overenskomst, begunstiges, mener FOA's formand, Dennis Kristensen. Foto: FOA
FOA's formand Dennis Kristensen vil have ændret fradragsreglerne for faglige kontingenter, så overenskomstbærende fagforeninger tilgodeses.

Fagforeninger, der indgår overenskomster, til tilgodeses over skattebilletten.

Det mener FOA's formand Dennis Kristensen.

Han kalder det glædeligt, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nu åbner op for at gøre noget ved det fradragsloft over fagforeningskontingent, som den gamle regering indførte.

"Siden den nye regering trådte til, har vi kunnet konstatere, at bid for bid af S og SF's Fair Løsning er forsvundet, fordi De Radikale skulle med i regeringen. Så det er da et godt tegn, at denne bid fra Fair Løsning ikke er død," siger Dennis Kristensen til foa.dk.

Fradraget på maksimalt 3.000 kroner er en sten i skoen på fagbevægelsen, fordi den begunstiger de såkaldt gule fagforeninger.

De indkræver typisk kontingenter, der ligger under de 3.000 kroner, mens traditionelle fagforeninger som 3F, FOA og Dansk Metal ligger væsentligt over.

Derfor bør skattesystemet indrettes, så fagforeninger, der indgår overenskomst, begunstiges, mener Dennis Kristensen.

"Det kan enten ske ved at hele kontingentet kan trækkes fra, eller ved, at alt over en vis grænse kan trækkes fra, i disse organisationer, men ikke i de andre. På den måde vil man belønne dem, der bidrager til den danske model," siger han til FOA's hjemmeside.