FOA-Dennis siger farvel: "Det bedste er hans opgør med alt pamperiet"
FOA-medlemmerne hylder den afgående formand, Dennis Kristensen. Her er det fra venstre Bo Poulsen, Lene Pettersson, Martin "Pedro" Lund og Tommy Petersen. Foto: Thomas Sæhl/Avisen.dk.
Trods solo-løb under OK18 blev Dennis Kristensen klappet ud af lokalet, da han talte til portører, pedeller og sosu-hjælpere. "Han fik gjort op med pamperiet i fagbevægelsen", lyder det fra FOA-medlemmerne.

1. maj-talen fra Dennis Kristensen er ventet med spænding, fordi LO-forbundene med Dennis Kristensen på et tidspunkt gik solo i forhandlingerne om nye overenskomster. Det skabte uro på sociale medier og blandt demonstranterne foran "Forligsen". Og det bærer introduktionen af Dennis Kristensen præg af, da han skal holde en af sine sidste taler som topfigur i fagbevægelsen hos en FOA-afdeling i København:

- Nogle siger: "Forræderen i Forligsen".... Andre siger: Dejligt, der var en voksen tilstede.

Ved den sidste sætning bryder klapsalverne ud. Ingen kan være i tvivl om, at de FOA-medlemmer, der er mødt frem, synes, at deres tidligere formand har gjort det godt.

Bo Poulsen er pedel, men har tidligere arbejdet i metalindustrien og været medlem af både Dansk Metal og 3F:

- Det bedste ved Dennis er hans opgør med alt pamperiet. I Metal mener man, at indflydelsen kommer ved at sidde i en masse bestyrelser. Så kan man komme i tvivl om, hvor loyaliteten ligger. Det kan man ikke med Dennis.

Samme analyse kommer fra portøren Martin "Pedro" Lund:

- Han har været en ener lige fra start. Han har gjort op med alle honorarerne og taget mange høvl undervejs. I andre fagforeninger snakker de om at lave kampagner mod de gule. Det behøver vi ikke: Vi har Dennis.

Andre nævner ham som en god forhandler, der har skaffet resultater til medlemmerne:

- Han er den bedste formand, jeg har haft. Jeg kan godt lide, at han har modet til at sige sin mening. Han har skaffet os bedre løn og mulighed for efteruddannelse, siger Lene Pettersson, der peger på, at hun selv har haft muligheden for at gå fra ufaglært til at blive sosu-hjælper.

De nyligt indgåede overenskomst-forlig bliver også nævnt som en sejr, man i høj grad kan takke Dennis Kristensen for:

- Han tager sine ting meget seriøst, og er meget engageret. En fremgang på 8,1 procent er et fint resultat, og jeg synes, pressen har været hårde ved ham, siger Tommy Petersen, portør.

Dagens hovedperson er kendt for at have en vis portion selvtillid, og i dag er han også meget godt tilfreds med det hele:

- Da jeg blev formand var mit mål, at skabe mere aktivitet og mere åbenhed. Det, synes jeg, er lykkedes, siger Dennis Kristensen, der ikke lægger skjul på, at det også har krævet kampe både mod arbejdsgivere og internt i fagbevægelsen:

- Jeg kan da bedre lide, at folk synes om mig, end at de ikke gør. Men når der skal vælges, så vil jeg altså helst være i balance med medlemmerne, siger Dennis Kristensen.