FOA-Dennis efter 21 timers forhandlinger: Giv os ekstra tid til at nå forlig!
FOA-formand Dennis Kristensen opfordrer forligsmanden til at udskyde de varslede konflikter i endnu 14 dage. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
Dramatisk slutspil om overenskomster i den offentlige sektor: LO-forbund opfordrer Forligsmanden til at udsætte de varslede konflikter.

Vi er tæt på. Giv os ekstra tid.

Sådan lyder opfordringen til Forligsmanden fra FOA-formand Dennis Kristensen mandag morgen efter 21 timers forhandlinger om de kommualt ansattes overenskomst.

- Vi har set, at arbejdsgiverne har bøjet sig, og vi har også bøjet os. Så jeg synes, at vi skal bruge lidt ekstra tid på at nå et forlig, siger Dennis Kristensen til TV2 News. 

Opfordringen til at få ekstra tid til forhandlinger kommer kort før, at Forligsmandens frist for at nå et resultat udløber tirsdag. Natten til mandag har parterne på det kommunale område blandt andet forgæves forsøgt at nå til enighed om en arbejdstidsaftale for lærerne.

- Hvis vi på nogen måde kan få det sidste til at flytte sig, så skal vi gøre det, så vi kan give den en ekstra skalle, siger Dennis Kristensen, der oplyser, at opfordringen til at give ekstra tid er støttet af den samlede gruppe af LO-forbund, der i disse døgn forhandler i Forligsinstitutionen. 

Søndag lagde Kommunernes Landsforening et nyt, samlet udspil på bordet i Forligsinstitutionen. Udspillet fastholdt ifølge Avisen.dks oplysninger, at lærernes arbejdstid fortsat skal reguleres via en årsnorm.

Lærerne, der ønsker deres arbejdstid opgjort en gang i kvartalet, lagde efterfølgende et forslag på bordet med krav om en variabel norm. Det afviste Kommunernes Landsforening (KL).

Ifølge Avisen.dks oplysninger har KL endnu ikke taget stilling til, om man på linje med FOA-formanden vil anbefale en udskydelse af de varslede konflikter.

Forligsmanden Mette Christensen har indkaldt forhandlerne på det regionale område her mandag kl. 10.

I eftermiddag kl. 17 tropper de statslige forhandlere op. Tirsdag er forhandlerne fra alle tre områder, staten, kommunerne og regioner tilsagt i Forligsinstitutionen.