Fido er udsat i kulden: Sådan beskytter du vovsen mod sne og salt
Din hund er udsat i kulden, du skal derfor passe ekstra godt på den.  FOTO: Scanpix
Det er ikke kun os mennesker, som kommer under ekstra pres, når kulden bider sig fast og sneen daler, vores små firbenede venner bliver også ekstra udsatte.

Har du en hund i familien, er det netop nu, du skal være ekstra opmærksom på dens helbred og velbefindende. I et vejr, som vi har i disse dage med sne, slud, kulde og sjask, er hundene ekstra udsatte.

Deres pels er måske ikke egnet til kulden, de kan blive forkølede, få ondt i poterne af vejsalten, eller komme til skade i sneen, skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

For at hindre skader på hunden kommer forsikringsselskabet med en række gode råd, som alle hundeejere bør gøre brug af, hvis de vil have deres kæledyr bedst gennem vinterkulden.

Pas på forfrysninger

Er det meget koldt udenfor, risikerer din hund at få forfrysninger på de mest udsatte steder som poter, ører og halspids. Har du en hanhund, er testiklerne også udsatte, hvor en tæve der imod nemt kan få urinvejsinfektion. 

Derfor bør du gå kortere ture med dem, hvis det er meget koldt udenfor.

Giv din hund tøj på

Det er afgørende for din hunds udholdenhed i kulden, hvilken størrelse og pels den har. En lille hund med tynd pels kan nemt komme til at fryse, og den skal måske have en jakke eller bluse på.

Ikke alle hunde vil gå med jakker, og vil din ikke det, skal du blot holde øje med, om den fjanter glad rundt i sneen, eller om den står stille og er ked af det. Er den glad, så har den det godt, og ellers skal du tage den med indenfor igen. 

Beskyt poterne mod salt

Der bliver hurtigt saltet, når sneen falder. Vejsalt kan skade din hunds poter, og de skal derfor vaskes grundigt efter en gåtur. Salt udtørrer trædepuderne, så de nemt revner, og det kan være meget smertefuldt.

Det er også på grund af salt, at din hund måske bliver mere halt under gåturen, og du skal derfor passe ekstra godt på den, og eventuelt smøre poterne med potesalve efter en gåtur.

Pas på farlig is

Selvom den lokale sø er frosset til, skal du være forsigtig med at lade din hund gå på isen. Den kan være mere skrøbelig, end den ser ud, og du risikerer, at din hund går igennem. 

Derfor skal du holde din hund i snor, så den får forviklet sig ud på områder, hvor den kan komme til skade, være ved at drukne eller forfryse. 

Tænk over din hunds foder

Din hund er mindre aktiv om vinteren, og derfor skal du overveje, om din hunds foder skal reguleres efter dens aktivitetsniveau.