Europæisk centralbank fastholder rente og opkøb efter møde
ECB har ved sit månedlige møde om rentens udvikling besluttet at fastholde det rekordlave niveau.

Det gik, som økonomer og iagttagere ventede, da Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag afholdt sit månedlige møde om renten.

ECB fastholder renten på rekordlavt niveau. Indlånsrenten er dermed fortsat minus 0,40 procent, mens eurorenten - også kaldet refirenten - er på 0,0 procent.

- Som ventet var der ingen ændringer, hverken i renten eller i opkøbsprogrammet af obligationer, hvor ECB for øjeblikket sender 60 milliarder euro ud i økonomien om måneden.

Det skriver Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

Også Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, og Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv, havde forventet, at ECB ville holde renten i ro.

Økonomernes opmærksomhed retter sig mod udmeldinger fra ECB ved et pressemøde senere torsdag.

Men for alle andre er det mest interessante, at renten formentligt bliver ved med at være meget lav i et godt stykke tid endnu. Det skriver Steen Bocian:

- Der er dermed heller ikke udsigt til en ændring i den danske rente, selv om det igangværende opsving sådan set ville have gavn af et lidt højere renteniveau, da det ville mindske risikoen for overophedning af både bolig- og arbejdsmarked.

/ritzau/