Enhedslisten flirter med vold

AppleMark

Enhedslisten optræder på en plakat sammen med en venstreorienteret gruppe, som bekender sig til vold. Uheldigt, lyder det fra partiet.

Enhedslistens lokaler i Århus er gentagne gange blevet angrebet med sten, og hver gang er kritikken haglet ned over byens højreekstreme miljø.

Angrebene er blevet kaldt en trussel mod demokratiet, men nu viser det sig, at Enhedslisten selv samarbejder med ekstreme grupperinger – bare på den anden fløj.

På en plakat til fordel for en antifascistist fest optræder Enhedslistens logo side om side med Antifascistisk Aktion (AFA), som i sit manifest skriver, at gruppens medlemmer er parate til at tage et eventuelt slagsmål og at de fysisk vil forhindre dem (fascisterne, red.) i at manifestere sig f. eks. ved demonstrationer eller møder .

Enhedslistens byrådsmedlem i Århus, Keld Hvalsø Nedergaard, afviser, at partiet har et samarbejde med AFA, men han erkender, at plakaten sender et uheldigt signal.

Hætter og køller

- Det er et stort problem, at Enhedslisten kobles sammen med en plakat, hvor folk optræder hætteklædte og med køller. Mig bekendt eksisterer AFA slet ikke i Århus, så jeg må afvise, at vi har et samarbejde med dem, siger Keld Hvalsø Nedergaard, som mener, at ekstremisme på begge fløje skal bekæmpes.

Enhedslistens kommunikationsmedarbejder på Christiansborg, Mikkel Skov Petersen, erkender dog, at partiet har samarbejdet med festarrangørerne.

- Men aftalen var, at vi kun støtter den del, der er ikke-voldelig, siger Mikkel Skov Petersen.

Keld Hvalsø Nedergaard understreger, at Enhedslisten aldrig har fået forelagt plakaten, og at der ikke er blevet givet tilladelse til at bruge partiets logo.

- Det er en rigtig træls sag, for højrefløjen prøver hele tiden at stille dette her op som en kamp mellem to yderligtgående miljøer, og det er det ikke. Vi tager fuldstændig afstand fra vold, og derfor er plakaten uheldig for os, siger han.