Endnu 100 anholdt efter ballade i London

Igen i nat har der været bål og brand i Londons gader, hvor demonstranter og politi støder sammen. Anholdelserne nærmer sig 200.
Vrede unge sætter ild til, hvad de kan komme i nærheden af, i protest mod et drab på en ung mand i torsdags.
Vrede unge sætter ild til, hvad de kan komme i nærheden af, i protest mod et drab på en ung mand i torsdags. Foto: AP Photo/Karel Prinsloo / POLFOTO

Det hele startede med, at en mand blev skudt og dræbt af en politibetjent, og siden har Londons gader stået i flammer.

Også natten til mandag var præget af vrede demonstranter på gaderne, og politiet melder om brændende biler, plyndringer og vandalisme. Det skriver flere internationale medier.

Mere end 100 mennesker blev i nat og tidligt mandag morgen anholdt, og sammen med de 61, der natten til søndag blev anholdt, nærmer tallet sig nu 200.

Tidligt her til morgen blev en flok politibetjente, der var i gang med en anholdelse, ramt af en "køretøj i høj fart," står det i en pressemeddelelse fra Scotland Yard ifølge CNN. Tre betjente er blevet indlagt med lettere skader.

Også Londons brandfolk har travlt, og har foruden brændende biler været i gang med at slukke end brand i en skobutik.

De unge englændere på gaderne, som så vidt vides ikke tilhører nogen bestemt gruppe, er vrede over en skudveksling, der i torsdags endte med den 29-årige Mark Duggans død.

Den unge far til fire, sad i en taxa, da politiet ville anholde ham. Det står ikke klart, hvem der startede skudvekslingen, men en kugle i politiets radio indikerer, at Mark Duggan i hvert fald selv har løsnet skud. Han blev skudt i hovedet og dræbt.

Kilde: CNN

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.