EL: Dagpengeofre skal garanteres arbejde
Enhedslisten er umiddelbart positiv over for regeringens dagpengepakke.

Regeringen vil afbøde konsekvenserne af den forkortede dagpengeperiode med en ny pakke.

Og selvom der indtil videre er tale om, at gavepapiret skjuler indholdet, så er regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, positiv over for løsningen.

- Hvis regeringen vil foranledige, at de, der står til at falde ud af dagpengesystemet, vil få tilbudt et ordinært arbejde med mulighed for at genoptjene deres dagpengeret, så er det absolut den bedste løsning. Det støtter vi fuldt ud, siger finansordfører Frank Aaen til Ritzau.

Han har fortolket udmeldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sådan, at regeringen vil sørge for, at de arbejdsløse, der står til at miste dagpengene, kommer i arbejde.

Og hvis det er tilfældet, vil Enhedslisten gerne lægge stemmer til.

- Det skal være en garanti. Hvis folk ikke får tilbudt et arbejde, så skal de beholde deres dagpengeret, fastslår Frank Aaen.

Regeringen har endnu ikke uddybet indholdet af dagpengepakken, men Frank Aaen mener, at det er realistisk at skaffe de nødvendige arbejdspladser til en jobgaranti.

- Man kan sætte beskæftigelse i gang inden for eksempelvis miljø, energi og renovering. Eller man kan sætte fart i jobrotationen, hvor folk i arbejde kommer i uddannelse, og deres job bliver overtaget af dagpengemodtagere.

- Hvis man gør det, er det realistisk, at de 2-3000 om måneden, som står til at ryge ud af dagpengesystemet, kan få tilbudt et arbejde, påpeger han.

En midlertidig forlængelse af dagpengeperioden har også været nævnt som en løsning på problematikken, men Enhedslisten foretrækker en jobgaranti.

- Det har hele tiden været vores hovedprioritet. En forlængelse ville være en stakket frist, mener Frank Aaen.

/ritzau/