Dem skal OB og FCK møde i Champions League
FC København slår her Shamrock Rovers og kvalificerer sig til den kamp, der skulle vise sig at blive mod tjekkiske pilzen Foto: KHAN TARIQ MIKKEL / POLFOTO
OBs cheftræner forbander lodtrækningen til play off-kampene og kalder det den værst mulige. FCK fik det tjekkiske mesterhold Victoria Plzen.

De danske holds vej til gruppespillet i Champions League går gennem Tjekkiet og Spanien.

FCK trak de tjekkiske mestre, Victoria Plzen, som ligger nr. 200 på UEFAs rangliste over klubhold.

Victoria Plzen har slået armenske Pyunik og Rosenborg BK på vej til play off-kampene. Sidste år nåede klubben til 3. runde af Champions League-kvalifikationen, hvor de slået ud af tyrkiske Besiktas.

FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen er godt tilfreds med modstanderen.

"Jeg mener, at vi er favoritter, og den rolle tager vi gerne på os. Selvom FC Viktoria Plzen næppe klinger specielt godt i ørerne på de danske fodboldfans, så har FC København allerede et udmærket kendskab til den kommende modstander, siger han til sporten.dk.

OB trak spanske Villareal, som endte på fjerdepladsen i la liga i sidste sæson, og cheftræneren, Henrik Clausen, er alt andet end tilfreds med lodtrækningen.

"Det er noget nær den værste lodtrækning, vi kunne få. Villarreal har gennem de seneste ti år spillet sig op og været i en Champions League-semifinale, så det bliver svært, selvom det ikke er et hold, der klinger helt så stort som et par af de andre," siger han.

"At vi spiller på hjemmebane først kan være udmærket, for måske kan vi få et godt resultat, som vi ligesom sidst kan bygge videre på i returkampen," siger Henrik Clausen.

OB har mødt Villarreal en enkelt gang tidligere. Det var i 2004 i Intertoto Cuppen, hvor det blev til et samlet 0-5 nederlag.

Resten af lodtrækningen fik følgende resultat:

Arsenal FC (England) - Udinese Calcio (Italien)

FC Bate Borisov (Bulgarien) - SK Sturm Graz (Østrig)

Haifa KRC (Israel) - Dinamo Zagreb (Kroatien)

Malmø FF (Sverige) - Genk (Belgien)

Wista Krakow (Polen) - Apoel FC (Cypern)

FC Twente (Holland) - FC Benfica (Portugal)

Bayern München (Tyskland) - Zürich (Schweiz)

Lyon (Frankrig) - Rubin Kazan (Rusland)

Klokken 13.30 afgøres det, hvem FC Nordsjælland skal møde i play off-kampen til gruppespillet i Europa League.