50 ansatte kan miste jobbet: Dansk firma går konkurs
Det kan meget vel være slut med at køre gennem porten til Bovictus på Hjarbækvej i Løgstrup for 50 ansatte. Foto: Google Street View
Trods overskud er en af landets store boligartikelvirksomheder, Bovictus, gået konkurs.

Medmindre det lykkes for ejer Kim Krull Jørgensen at redde boligartikelfirmaet Bovictus, kan 50 ansatte miste deres arbejde.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad er Bovictus nemlig gået konkurs.

Bovictus blev etableret i 1992 og ligger i Løgstrup, nordvest for Viborg. Herfra udgår de kendte boligmærker Villa Collection Denmark og KJ Collection. Og indtil sommer også Zone Denmark, som blev solgt fra.

Ifølge Finans har der de seneste fem år været overskud i virksomheden, og til Viborg Stifts Folkeblad forklarer Kim Krull Jørgensen, at planen var, at virksomheden, med de penge som salget af Zone gav, skulle koncentrere sig om færre brands.

- Men det hang altså ikke helt sammen, det må jeg desværre erkende. Jeg er dog af den overbevisning, at der er rigtig meget at bygge videre på med gode brands, gode medarbejdere og loyale kunder, så jeg vil virkelig forsøge at redde så meget som muligt, siger Kim Krull Jørgensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Han fortæller til avisen, at det var en af de værste dage i hans liv, da han først på ugen skulle fortælle de ansatte, at de havde mistet deres arbejde:

- Mange af medarbejderne har været hos Bovictus i mange år, og de har alle været utrolig loyale, så det var altså en rigtig træls besked at skulle give.

Kim Krull Jørgensen håber, at han kan købe aktiverne ud af konkursboet via et af sine andre selskaber.

- Lige nu er det jo konkursboets kurator, der så at sige sidder med nøglerne, men jeg arbejder på højtryk for at finde en løsning, så Bovictus kan drives videre i et andet set up, siger Kim Krull Jørgensen.