Taxachaufføren Mogens siger op: Udenlandsk kollega kaldte mig luder og svans
24. november er Mogens Friborg ikke længere en af kollegerne i de københavnske taxaer. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Tilgangen af udenlandske kolleger i taxabranchen giver branchen problemer, siger taxachauffør, som har valgt at forlade branchen.

Det er ikke kun kunder, der kan være ubehagelige overfor taxachaufføren. Også kollegerne kan sige grimme ting.

Det har Mogens Friborg oplevet og siger nu stop. Efter endt vagt den 24. november afleverer han nøglerne til hyrevognen og vender ikke tilbage til taxaselskabet Dantaxi 4x48.

Han fortæller til B.T., at han har taget den drastiske beslutning efter en kollega råbte "luder" og "svans" lige op i hans ansigt.

Han kørte taxa første gang i 1986 og fortæller til avisen, at han henover årene har oplevet tiltagende problemer med trusler om vold, verbale overgreb samt hasarderet og uforsvarlig kørsel fra taxachauffører.

- Jeg må desværre sige, at kilden til problemerne ligger i den store tilgang af udenlandske chauffører i branchen. Jeg er bestemt ikke racistisk anlagt og bliver det aldrig, men det er sådan, jeg oplever problemet, siger han.

Det verbale overfald kom netop fra en kollega med udenlandsk baggrund. Mogens Friborg forklarer til avisen, at kontroversen blev udløst af en misforståelse om et taxakort.

Den udenlandske kollega havde glemt kortet i vognen og skulle bruge det. Det endte med, at kollegaen blev rasende og kaldte Mogens Friborg for en dårlig kollega.

- Han spytter ned i jorden lige foran mig. Så råber han, at jeg er en luder, fortæller Mogens Friborg, om episoden, som skete på åben gade i Hellerup.

Den rasende kollega gentog, at Mogens Friborg er en "luder" og tilføjede, at han er en "svans".

Senere oplevede Mogens Friborg, at kollegaen kiggede truende på ham.

- Jeg har to vagter mere. Dem tager jeg, og så genoptager jeg mit arbejde som pædagog. Jeg gider ikke blive truet på mit arbejde, siger Mogens Friborg til B.T.

 

via Listen To News