Danmarks bedste til at få ledige i job: Sådan gør vi

Arbejdsliv
Ud af de godt 48.000 borgere i Ballerup Kommune er de 600 kontanthjælpsmodtagere. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv))

I Ballerup Kommune kunne man se, at sagsbehandlerne havde for meget at lave.

Når Ballerup Kommune stryger ind på en førsteplads, som den kommune i landet der er bedst til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde, så er der nogle simple forklaringer.

Det fortæller Julie Honoré, der er leder for Center for Arbejdsmarked i Jobcenter Ballerup, til TV 2 Lorry.

- Vi kigger på hvad den enkelte borger har af baggrund, hvad man har lavet tidligere - har man været i job? Og hvad er det for nogle personlige kompetencer, man har med sig hjemmefra, forklarer Julie Honoré.

Dertil kommer et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv, hvor borgerne kommer i praktik eller bliver ansat med løntilskud.

- Men det er også tit i ordinære jobs, bare på færre timer end nødvendigvis 37, fortæller jobcenterlederen.

Kommunen topper en liste (se hele ranglisten her), hvor Beskæftigelsesministeriet har målt og vurderet kommunernes effektivitet i arbejdet med blandt andet kontanthjælpsmodtagere.

To sagsbehandlere mere

En del af forklaringen på Ballerups succes er også, at der i 2017 blev ansat to ekstra sagsbehandlere, så kommunen nu har 14 sagsbehandlere til 600 kontanthjælpsmodtagere.

De ekstra stillinger kom efter en sammenligning af antallet af sager pr. medarbejder med andre kommuner - i Ballerup havde man flere sager at tage sig af pr. sagsbehandler, og det gik ud over fokus.

De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, revalidering og forrevalidering end forventet ud fra deres rammevilkår. Nederst på ranglisten er derimod de kommuner, der klarer sig dårligst, og som har flere personer i kontanthjælpssystemet end forventet. Grafik: Beskæftigelsesministeriet

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand