Nervøs Claes Bang: Frygter reaktioner
Claes Bang i rollen som grev Dracula i den blodige serie, der snart har premiere. (Foto: Scanpix)
Om få dage kan danskere – og resten af verden – se Claes Bang som grev Dracula, og det får nerverne til at side ude på tøjet.

Den 52-årige danske skuespiller Claes Bang har scoret hovedrollen som grev Dracula i den nye store Netflix-serie, der har premiere om få dage. Og det får den prisbelønnede skuespiller til at ryste lidt i bukserne.

– Jeg har aldrig prøvet noget, der udkommer i det format. Det føles som at skulle til en rimelig heftig eksamen, siger Claes Bang til Ritzau.

Han frygter især at blive målt og vejet op mod de store stjerner, der tidligere har spillet rollen som den verdenskendte vampyr. Christopher Lee, Gary Oldman og Gerard Butler har tidligere trukket i den sorte kappe og vampyrtænderne.

– Det er også specielt, fordi det er en tung arv at løfte i forhold til de tidligere skuespillere, der har portrætteret Dracula. Jeg har været nervøs lige siden, min agent fortalte, at de tænkte på mig til rollen, siger Claes Bang.

Ros fra skaberen

Uanset, hvordan publikum modtager serien, kan Claes Bang klappe sig selv på skuldrene. Det mener i hvert fald Steve Moffat, der er en af seriens skabere. Han står i øvrigt også bag tv-serien ”Sherlock”, der har nydt stor succes.

Jeg synes, at Claes Bang gør det helt fantastisk i rollen som Dracula. Han gjorde det også fantastisk i "The Square", hvor man kan se, at han har evnen til at spille noget på en meget let måde - næsten humoristisk, mens han stadig er meget faretruende, siger Steven Moffat til Ritzau.

Optagelserne til serien foregik blandt andet på et gotisk slot i Slovakiet og i London.

Serien kan ses på Netflix fra lørdag den 4. januar. Der er tre afsnit, som hver har spillefilmslængde.

Her er traileren

 

via Listen To News