Chefredaktør og tidligere TV-vært til Løkke: Gå af

Chefredaktør på Weekendavisen, Martin Krasnik, har et klart budskab til Lars Løkke. Han skal tage sit gode tøj og gå, skriver den tidligere TV-vært.
Foto: Malene Anthony Nielsen/Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen regerer i strid med Grundlovens paragraf 15's princip om, at en regering ikke kan have et folketingsflertal imod sig.

Derfor må han tage konsekvensen og udskrive valg.

Så klart er budskabet i Weekendavisens leder onsdag. Her skriver chefredaktør Martin Krasnik:

"VLAK-regeringen har ikke på nogen meningsfuld måde flertal i Folketinget. Den kan ikke gennemføre noget som helst. Den er lammet. Og det er en tilstand, der bør ophøre."

Gået anderledes end lovet

Martin Krasnik, der tidligere var vært på DR 2-programmet Deadline, skriver, at de borgerlige vælgere ellers spidsede ører, da Løkke Rasmussen efter valget i 2015 forklarede, at han ikke ville være statsminister for enhver pris. 

"Mærkesagerne skulle gennemføres - ellers ville han hellere være fri. Men sådan er det ikke gået," skriver chefredaktøren. 

Han peger på de mange tiltag, der er faldet til gulvet.

"Hele reformdagsordenen ligger og rådner."

S og DF har den ægte magt

Chefredaktøren påpeger i stedet, at det er Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der har den ægte magt på Christiansborg. 

"Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fører de facto regeringspolitik: En skattekommission, javel! En ny fiskeri-aftale? Skal ske! En transport-aftale om kollektiv trafik? Yes, sir! Det er ikke bare uværdigt, men også skadeligt. Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl har hverken formelt mandat eller ministeransvar."

Samtidig er Venstre i dag splittet og har ikke fundet den rette vej siden jordskredsvalget i 1973 modsat S, R og K, forklarer han.

"Venstre træder vande. Lars Løkke er hverken kaptajn i regeringen eller i sit eget parti."

Erkend tingenes tilstand

Krasnik skriver, at statsministeren må se i øjnene, hvordan tingene forholder sig og give vælgerne mulighed for at stemme på de værdier, partierne egentlig repræsenterer:

"Hensynet til demokratiets ve og vel og den dertilhørende respekt og tillid til politikerne burde nok være vigtigere end ministertaburetter. Derfor bør Lars Løkke Rasmussen udskrive valg hurtigst muligt."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.