Camilla vil hjælpe 70 trængte familier med gratis konfirmationsmad

Camilla Jehner Baake håber at kunne give alle de familier, der har søgt om hjælp, positivt svar.   (Foto: Foto: Privat)

Camilla Jehner Baake er kok og hjælper økonomisk trængte familier med konfirmationsfesten.

Camilla Jehner Baake får nok at se til, når hun om to uger tager en weekend ud af kalenderen for at lave konfirmationsmad til familier, der er trængt økonomisk. 

Sammen med de to øvrige medlemmer af den frivillige forening Børn og Unges mærkesager har hun modtaget omkring 70 ansøgninger fra familier, som mangler hjælp for at kunne stable en konfirmationsfest på benene.

- Det er helt vildt, at der er så mange, siger Camilla Jehner Baake til Avisen.dk tirsdag eftermiddag, hvor der stadig er nogle timer til ansøgningsfristen udløber.

Men selvom antallet af ansøgninger er steget voldsomt siden sidste år, hvor antallet lå på 16, afskrækker den store interesse ikke den uddannede kok. 

- Jeg får hjælp til projektet fra kontakter i mit netværk. Vi er mellem fem og ti gode kollger og venner, som står for at lave maden. Det er folk, der kan deres håndværk, siger hun.

Der skal penge til 

Men hvis det skal lykkes at imødekomme alle de trængte familier, er det nødvendigt med hjælp til at dække udgifterne, forklarer Camilla Jehner Baake.   

- Vi skal have stampet nogle penge op af jorden i løbet af no time. Mandskabsmæssigt kan vi sagtens klare det, men jeg må indrømme, at vi er presset økonomisk, siger hun.

Camilla Jehner Baake har startet en indsamling på hjemmesiden caremaker.dk, ligesom både private og virksomheder kan komme med direkte donationer på Børn og Unges mærkesagers hjemmeside. Foreningen har også søgt om midler og legater til projektet hos fonde, men der er lang ventetid, forklarer Camilla Jehner Baake.

I alt vil hendes hold af frivillige kunne producere 2.000 kuverter, vurderer hun. Det svarer til 80 konfirmationsselskaber med 25 spisende gæster. Men præcis, hvor mange penge, der vil være til rådighed har Camilla Jehner Baake først overblik over i løbet af ugen.  

- Familierne får svar på søndag, og jeg håber da, at vi kan give dem alle en positiv tilbagemelding, siger hun. 

Du kan donere penge til projektet via Børn og Unges mærkesagers hjemmeside eller på caremaker.dk.  

En win-win  

For Camilla Jehner Baake handler projektet både om at have det sjovt med gode kolleger og samtidig gøre noget godt for andre, forklarer hun.  

- Det er en win-win. Vi hygger os rigtig meget med det, når vi står og laver den her mad. Samtidig hjælper vi nogle mennesker, som har et reelt behov. Vi hjælper nogle unge med at få en bedre dag, og vi kan være med til at nogle forældrene undgår en masse bekymringer over, hvordan de skal få det hele til at hænge sammen økonomisk, siger hun.

Og så varmer det selvfølgelig, at få de glade tilbagemeldinger fra taknemmelige familier.

- Responsen er meget positiv. Familerne er meget glade, og vi får ofte både billeder og takkekort. Det er vi jo meget glade for, siger hun.  

Steg og chokoladekage

Til at lave maden låner Camilla Jehner Baake et restaurationskøkken af en kollega. Al maden fryses ned i portioner, og så kan modtagerne selv tø det op og anrette det på dagen.  

Årets hovedret ligger ikke helt fast endnu. Den afhænger af pengene, der er til rådighed og aftalen med leveradøren, AB Catering, som Camilla Jehner Baake har en favorabel aftale med. 

Men de heldige familier, som får positivt svar på deres ansøgning, kan se frem til en flot tre retters menu, afslører Camilla Jehner Baake. 

- I år skal de have en gazpacho, en kold tomatsuppe til forret. Til hovedret skal de have noget steg med rodfrugter og formentlig en skysauce. Til sidst skal de have en chokoladekage til dessert, siger hun.