Randers-bikerne Ronni og Dennis hjælper trængte konfirmand-familier

Danmark
- Vi fik 1000 likes på seks-syv timer og rigtig mange henvendelser. Det kom rigtig meget bag på os, siger Ronni Jespersen (tv.). Han fik idéen sammen med sin bror (th.). (Foto: Foto: Privat)
En motorcykelklub fra Randers har valgt at give konfirmander med mindre bemidlede forældre en oplevelse for livet.

Når årets konfirmander inden længe skal holde fest for venner og bekendte, bliver flere kørt fra kirken i flotte, nyvaskede sportsvogne og andre misundelsesværdige køretøjer.

Men det skal ikke kun være forbeholdt for konfirmander, hvis forældre enten har pengepungen eller kontakterne i orden. Også de, hvis forældre har svært ved at få konfirmationsbudgettet til at række, skal tilbydes et særligt lift.

Det mener motorcykelklubben Viking Bikers fra Randers, der derfor har taget sagen i egen hånd. De vil køre alle de konfirmander, der har lyst, fra kirke til fest på deres brølende flok af Harley Davidson-motorcykler. Ganske gratis.

Det fortæller klubmedlemmet Ronni Jespersen, der fik ideen sammen med sin bror, Dennis Sørensen, efter de havde læst om en anden motorcykelklub, der gør det samme i Viborg.

- Jeg har jo selv børn, og jeg kender børn, hvis forældre ikke har det vilde at rulle med – det er der mange, der ikke har i dagens Danmark - så vi gør det i en god sags tjeneste. Der er bred opbakning til det i hele klubben, siger Ronni Jespersen til Avisen.dk.

Den gratis køretur kommer efter, at Avisen.dk har kunne fortælle, at flere og flere familier søger økonomisk hjælp til konfirmationen.

1000 likes på seks-syv timer

Klubben lagde tirsdag i denne uge et opslag ud i Facebook-gruppen ”Facebook Randers”, hvori de gør opmærksom på deres tilbud. Opslaget blev delt og kommenteret i stor stil.

Hej alle sammen min bror Dennis Sørensen og jeg og et par stykker mere.vil Gøre en god sags tjeneste, og gøre en masse...

Opslået af Ronni Jespersen Vbmc på 22. marts 2016

Randrusianerne elskede idéen og kort efter stod det klart, at de ti motorcykler, klubben kan stille med til opgaven, langtfra er nok.

- Vi fik 1000 likes på seks-syv timer og rigtig mange henvendelser. Det kom rigtig meget bag på os, siger Ronni Jespersen.

Han forklarer, at omkring 25 personer har kontaktet Viking Bikers – der er sågar nogle, der har booket kørsler til år 2017 og 2018. Den første tur er næste søndag – den 3. april.

Ronni Jespersen understreger, at Viking Bikers ikke har noget med rockere ”eller noget som helst andet at gøre”: Det er en motorcykelklub, hvor medlemmerne ynder at køre ture om sommeren og pudse og polere fartmaskinerne, som oftest omtales i hunkøn.

Med eller uden vest

I Facebook-opslag tilbyder klubben dog at møde op uden vest og rygmærke.

- Så har folk en mulighed. Hvis nogen ikke lige synes om en lædervest, skal det ikke ødelægge det for de piger og drenge på deres store dag. Ungerne skal have en god oplevelse, siger Ronni Jensen.

Viking Bikers holder til på Industrivej i Randers og blev grundlagt for tre år siden. Klubben tæller i dag en flok på 15-16 mand – hang-arounds og prospects inklusive.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen