Bombehold undersøgte genstand efter telefontrussel i Oslo
- Bombegruppen har undersøgt genstanden. Og den er ufarlig. Afspærringen er fjernet, og folk kan gå tilbage i bygningerne, oplyser politiet i Oslo efter undersøgelse af genstand ved lægeklinik. Foto: Pedersen, Terje/Scanpix
Personer er evakueret, mens politi undersøger genstand, som er stillet ved lægeklinik efter trusler mod stedet.

Bombeeksperter fra norsk politi har tirsdag eftermiddag været i gang med at undersøge en mistænkelig genstand ved en lægeklinik i Oslo, hvor en mand var blevet pågrebet.

- Bombegruppen har undersøgt genstanden. Og den er ufarlig. Afspærringen er fjernet, og folk kan gå tilbage i bygningerne, oplyser politiet i Oslo.

De tekniske eksperter blev kaldt til stedet for at undersøge genstanden, som den pågrebne mand angiveligt havde stillet på en parkeringsplads ved klinikken.

Forinden havde manden fremsat trusler mod stedet.

- Vi er på stedet sammen med alle beredskaber, i forbindelse med at en person er pågrebet. Der ligger en genstand på jorden, og den vil vi undersøge nærmere, oplyste politiet.

Den tilbageholdte mand er i 30'erne. Han havde ringet til Aleris Helse, som har lokaler, hvor der tidligere lå en Røde Kors-klinik i Frederik Stangs gate i Frogner umiddelbart vest for centrum.

- Han fremsatte trusler i telefonen. Da han senere ankom til stedet, blev han pågrebet af politiet. Med sig havde han en genstand, som jeg ikke kan oplyse detaljer om, men som er af en sådan beskaffenhed, at vi ønsker at undersøge den nærmere, sagde operationsleder Christian Krohn Engeseth tidligere tirsdag.

Genstanden var placeret på en parkeringsplads ved klinikken. Området blev afspærret.

Personer i de omkringliggende bygninger blev evakueret.

/ritzau/NTB