Blogger: DR trak julekalender på grund DF's bjæffende chihuahua

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

SÅ SIDDER MAN KLAR til at høre julekalender i P1. En julekalender fra fremtiden, hvor kongefamilien er afsat og genhuset på Amager (tror jeg), men DRs ledelse har valgt at stoppe den inden premieren. Årsagen er, siger ledelsen, at kvaliteten ikke er god nok. Lige den del har de haft rigtig god tid til at tjekke, helt fra idéplan.

JEG TROR TIL GENGÆLD, at det handler om DFs ihærdige og tydeligvis succesrige angreb på DR. Det er min overbevisning, at de to ”røde lejesvende” Georg Metz og Johanne Schmidt Nielsen instrueret af den ”ræverøde” Lotte Svendsen, næppe vil gøre DF venligt stemt over for DR … finansloven er jo stadig ikke på plads … og ikke mindst den bjæffende chihuahua Søren Espersen har jo direkte truet med at fjerne 25 procent af midlerne til DR, hvis ikke ”DR laver en mere fair (blåsort) produktion”.

DRs ledelse kan man sagtens kalde nosseløs, men man kan også være lidt mere venlig og kalde den realistisk indstillet. Det sidste betyder, at man forstår, hvor stor magt Søren Espersen og DF har, og den vil man ikke udfordre. Så hellere rette ind … og det endda inden nogen når at klage.

Mine personlige spekulationer omkring lukningen af julekalenderen minder om dem jeg har med Selvsving, satireprogrammet der holdt sig frisk og ikke viste svaghedstegn i over 10 år. Så vidt jeg husker det, var der ingen fløj, som gik fri for deres bidende satire, men de blå blodhunde er sarte sjæle, og de har den uindskrænkede magt til at få deres vilje. Desværre. Selvsving blev måske også offer for de glubske blodhunde.

Altså er den blå blodhund Søren Espersen, der er folkevalgt og frontkæmper for ytringsfriheden, klar til at begrænse ytringsfriheden og fortælle redaktører, hvordan de skal bruge ytringsfriheden.

KALDER MAN NOGEN FOR lejesvend, vil man signalere at vedkommende er til salg for den højest opnåelige pris. Dermed er det en holdnings- og ryggesløs person. At bruge ordet lejesvend er stærkt nedsættende. Alligevel bruges det konsekvent af de blå blodhunde, der muligvis endda er sorte lejesvende, om personer i politik, medier og kunst, som ikke skjuler deres mål eller deres politiske holdninger. Det er altså i direkte modstrid med virkeligheden.

Lad os nu bare tage eksempelvis den blå blodhund Tom Jensen på Berlingske. En chefredaktør, en uddannet journalist, som til sin død burde forsvare ytringsfriheden og ikke mindst hylde og berømme forskelligheden i to syn på samme sag. Denne blå blodhund sørger dog selv for pro og contra. Først laver han en lille sviner på Lotte Svendsen og dernæst, da han godt kan se, det ikke er så godt, går han efter ledelsen på DR. Men han fastholder, at Lotte Svendsen er en lejesvend.

Hvis man er erklæret socialist som eksempelvis Johanne Schmidt Nielsen, der har været leder af Danmarks eneste/mest socialistiske parti i en årrække, så er man næppe lejesvend. Bevares, naturligvis findes der også lejesvende blandt socialister, men netop det, at de er lejesvende, medfører jo, at de flygter, når mulighederne (pengene) byder sig til. Jeg vil her undlade af nævne navne som Karen Jespersen og Bjarne Corydon.

BLANDT DE BLÅ BLODHUNDE, som får lov til at dyrke deres glubskhed stort set uantastet, finder vi jo Niels Krause-Kjær, Morten Løkkegaard, den meget forhenværende Uffe Ellemann-Jensen, der aldrig kan få nok af at rose sin egen kolossale indsats for at vælte Sovjet og så ikke mindst Tom Jensen. Tre af disse har haft/har vigtige poster i DR, hvor de uantastet har kunnet udgyde deres dybsorte politiske synspunkter.

Man kan så mene, at det meste af den satire, der kommer fra DR, er 'ræverød'. En af årsagerne kan jo være den fuldstændig enkle, at det er de blåsorte, som dag ud og dag ind leverer så store mængder tåbeligheder, der ofte er baseret på udokumenteret propaganda, at de uundgåeligt ender som storleverandører til satirikere … som David Letterman sagde ved valget af Barack Obama: ”Det værste bliver, at nu hvor Bush er væk, skal vi selv finde på vores jokes”.

Tænk engang, hvor dejligt det ville være, hvis Søren Espersen og hans blå blodhunde begynder at forstå, at DRs eneste rolle reelt bør være, at producere det som ingen kommercielle medier kan, tør og må. Tænk hvis vi begyndte at lede efter de blå blodhunde i DR … tænk hvis vi fandt nogle.

PS NÅR ET OVERTAL af kunstnere forekommer røde, kan det jo sagtens skyldes, at alle blåsorte individer betragter kunst som noget nytteløst pjat, og derfor vælger at gå på jagt efter penge og ”onde mennesker”, de kan slå ihjel. De blå blodhundes lejesvende bruger som oftest deres kreativitet på at skabe farligere våben og større besiddelser. Blå Blodhunde som Espersen og Jensen kunne jo forsøge at bruge deres kreative evner og vilje til at fortælle eventyr og skabe deres egen julekalender. Sådan som Erhard Jacobsen gjorde i sin tid. Det var modigt, men bestemt hverken godt eller sjovt.

Måske skal vi bare stikke piben ind og lade DRs blå blodhunde og røde lejesvende gøre det de gør bedst: Lave Danmarks bedste radio og tv.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.