Efter boykot-trussel: Nu vil HK og Dansk Flygtningehjælp samarbejde
Simon Tøgern fra HK (t.v.) rasede i september mod Dansk Flygtningehjælp og generalsekretær Andreas Kamm (t.h.). Men nu vil parterne samarbejde. Foto: Thomas Lekfeldt/Søren Bidstrup
Det faldt ikke i god jord hos fagforeningen HK/Privat, da Dansk Flygtningehjælp talte varmt om at indføre en lav indslusningsløn til flygtning. Men nu er de to organisationer på talefod igen.

"BOYKOT DANSK FLYGTNINGEHJÆLP"

Så kontant var meldingen i december fra Simon Tøgern, formand for fagforeningen HK/Privat.

Den barske udmelding skyldtes, at Dansk Flygtningehjælp talte varmt om, at flygtninge skulle kunne ansættes til lavere lønninger end danskere. Men det ville skade intregrationen og presse danskernes løn ned, advarede Simon Tøgern i en skarp opsang på Facebook.

Men efter et dialogmøde mandag er HK og Dansk Flygtingehjælp igen på talefod. De har nu givet hinanden håndslag på at samarbejde om at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet, fortæller de to organisationer i en pressemeddelelse.

- Vi går nu sammen for at bekæmpe massiv flygtningeledighed, som vil have store omkostninger for både den enkelte og statskassen. Det ser vi frem til, og vi vil selvfølgelig gøre vores til at løse opgaven. Det er vores ansvar som ansvarligt fagforbund, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

Respekterer dansk model

Idéen om en lav løn til flygtninge - den såkaldte indslusningsløn - blev især kritiseret fra fagbevægelsens side, hvor flere slet ikke mente, at lønnen var et anliggende for Dansk Flygtningehjælp. Den slags har fagbevægelsen og arbejdsgiverne nemlig forhandlet sig til i 100 år igennem det, der kaldes "den danske model". 

Men hos Dansk Flygtningehjælp understreger man, at man bakker fuldt op om den danske model. Nu ser organisationen frem til de kommende trepartsforhandlinger, hvor regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere i fællesskab blandt andet skal finde løsninger på, hvordan flygtninge kommer i arbejde.

- Vores mål er at hjælpe flygtninge med blandt andet at få et arbejde, og her står vi til rådighed for arbejdsmarkedets parter med gode erfaringer og viden fra vores arbejde. Vi glæder os derfor til at følge de kommende forhandlinger fra sidelinjen og efterfølgende arbejde videre med arbejdsmarkedets parter for at sikre en bedre integration, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Indkalder til konference

Når de kommende trepartsforhandlinger er overstået, vil HK og Dansk Flygtningehjælp indkalde til en konference. Her vil de sætte fokus på, hvordan forhandlingernes resultat kan følges op med konkrete projekter og løsninger.

- Sammen med både arbejdsgivere og lønmodtagere går vi efter at finde de rigtige løsninger hurtigst muligt. Ingen kan være i tvivl om, at det kræver en stor indsats fra alle, siger Andreas Kamm.

Simon Tøgerns Facebook-opslag
Her ses opslaget, som HK/Privat-formand Simon Tøgern i december skrev på Facebook.

BOYKOT DANSK FLUGTNINGEHJÆLPGeneralsekretæren for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm fortsætter sin kampagne for indfø...

Opslået af Simon Tøgern på 11. december 2015