Advarsel: Drikkevandet i dansk by må ikke drikkes

Der er fundet E-colibakterier i vandet fra forsyningsselskabet DIN forsyning i Ribe. Vandet må ikke drikkes.

Drikkevandet i Ribe og på Mandø er forurenet med e. colibakterier. Det oplyser forsyningsselskabet DIN forsyning på sin hjemmeside.

E. colibakterier kan findes i afføringen fra mennesker, og bakterier stammer fra spildevand.

Cirka 5000 husstande svarende til mindst 10.000 personer er berørt af det forurenede vand, oplyser Eric Lauridsen, afdelingsleder for projekt, vand og varme ved DIN forsyning.

- Der var et lille indhold af e. colibakterier og coliforme bakterier i vandet, men det må der slet ikke være noget af i drikkevandet. Både Ribe by og omkringliggende områder er desværre ramt, siger han.

De berørte husstande bør koge vandet i to minutter, inden vandet bruges, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed og Esbjerg Kommune.

Efter at vandet har kogt i to minutter, bør bakterierne i vandet være dræbt. Så kan vandet kommes på køl, hvis man ønsker at have drikkevand eller vand til tandbørstning.

Det var en rutineundersøgelse, der afslørede bakterier i vandet.

Hver måned har selskabet en række lovpligtige undersøgelser, der skal laves, herunder en test for e-colibakterier. Deres prøve fra 14. august var ren, men i prøven fra 19. september var der bakteriefund.

Det vides ikke, hvordan bakterierne er kommet i vandet, og hvornår vandet kan drikkes igen.

- Vi tager en masse nye analyser af drikkevandet rundt omkring, så vi kan finde ud af, hvor problemet er. Så håber vi på hurtigst muligt at få aflyst anbefalingen, men der er ingen garanti for, hvornår det kan være, siger Eric Lauridsen.

Forsyningsselskabet forventer at have nyt i sagen fredag middag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.