56-årige Conny har slidt sine hofter op: Fik nej til omskoling
- Det væltede mig fuldkommen af hesten. Sådan siger arbejdsløse Conny Nørgaard Laursen om det at få afslag på et ønsket kursus. Foto: Privatfoto.
Ledige på dagpenge får i mindre og mindre grad tilbudt kurser, praktikophold og andre indsatser, som kan hjælpe dem i jagten på job.

56-årige Conny Nørgaard Laursen fra Vanløse ved København har arbejdet som køkkenassistent i mere end tolv år, hvor hun langsomt fik slidt knoglerne i begge sine hofter op.

I 2014 var det blevet så slemt, at hun hverken kunne gå eller arbejde som køkkenmedarbejder længere.

- På den højre hofte gik jeg på knoglerne til sidst, så jeg kunne ikke arbejde mere. Nedslidningen skyldes det hårde stengulv i køkkenet, så jobbet har bestemt sat sig sine spor, siger Conny Nørgaard Laursen.

Efter at hun måtte kapitulere for smerterne i 2014 fik hun i løbet af de efterfølgende 14 måneder to hofteoperationer.

Med mere end 10 år tilbage på arbejdsmarkedet ville hun gerne gå en ny vej. Hun meldte sig til et kursus for at få et erhvervskørekort, så hun kunne blive chauffør. Men hun fik nej til omskolingen. Det skriver Ugebrevet A4.

Ugebrevet A4 skriver onsdag, at der er sket et markant fald i indsatsen for folk på dagpenge.

I 2010 blev de mest effektive aktiveringsforløb brugt i 281.738 tilfælde, mens tallet i 2016 var faldet til 172.515. Det svarer til et fald på cirka 39 procent.

Væltede mig fuldkommen af hesten

Conny Nørgaard Laursen var netop på dagpenge, da hun fik nej til kursus, der kunne give et erhvervskørekort.

Med udsigten til at det er slut med dagpenge i marts 2018, besluttede Conny Nørgaard Laursen sig på et tidspunkt for at tage et erhvervskørekort, så hun kunne komme i spil til et job som chauffør. Men få dage inden starten på kurset, ringede a-kassen med besked om, at hun havde fået afslag på at deltage, fordi hun havde været ledig i mere end 30 uger.

Derfor havde hun ikke længere ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

- Jeg havde det rigtig dårligt med afslaget, da jeg allerede havde købt en lægeattest til erhvervskortet. Det væltede mig fuldkommen af hesten, siger Conny Nørgaard Laursen og tilføjer:

- Det burde være vigtigt for dem, at de kan sende mig videre i systemet, så jeg kan komme til at fungere igen. Jeg har trods alt ti år tilbage på arbejdsmarkedet, siger hun til Ugebrevet A4.