268 bilister fældet i storkontrol

Politikommissær kalder resultat af kontrol på den københavnske vestegn for "nedslående".
Politiet kalder resultat af stor færdselskontrol for "nedslående". Hvert syvende køretøj havde problemer.
Politiet kalder resultat af stor færdselskontrol for "nedslående". Hvert syvende køretøj havde problemer. Foto: Colourbox/free

Flere politikredse i og omkring København udførte onsdag eftermiddag og aften en færdselskontrol flere steder på den københavnske vestegn.

I alt blev 1988 køretøjer stoppet i kontrollen, og politiet fandt problemer i ikke færre end 269 tilfælde. Det svarer til næsten hvert syvende køretøj, og det ærgrer politikommissær Erik Radmer Jensen fra Københavns Vestegns Politi.

- Jeg synes, at det er nedslående, at vi finder så mange ulovligheder på en ganske almindelig onsdag. Nogle af dem er endda ret alvorlige, siger han i en pressemeddelelse.

Seks personer blev anholdt for spirituskørsel og seks andre for at køre i narkotikapåvirket tilstand. Derudover havde flere ikke sikkerhedssele på, og hele 28 personer havde ikke kørekortet med.

Derudover fandt politiets lastvognsspecialister ulovligheder ved 34 lastbiler. 15 taxaer røg også i fælden, hvoraf to fik køreforbud.

Aktionen blev koordineret af Københavns Vestegns Politis færdselssektion med hjælp fra Københavns Politi, Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politis Tungvognscenter Øst (TCØ) samt bilinspektører.

Desuden deltog repræsentanter fra Skat, Fødevarestyrelsen, Taxanævnet og Beredskabsstyrelsen også i aktionen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.