Advarsel: Her er Danmarks farligste rundkørsel
Dagligt bevæger 17.000 bilister og et ukendt antal cyklister og fodgængere sig gennem rundkørslen på Strandby Plads. Den skal nu gøres sikrere. Polfoto (arkivfoto)
Landets mest uheldsramte rundkørsel ligger i Esbjerg. Men det skal være slut nu.

Den gamle fiskerby Esbjerg er indehaver af en lidt træls rekord. Det skriver Lokalavisen.dk.

Det er nemlig i Esbjerg, Danmarks farligste rundkørsel ligger - når man måler på antallet af uheld.

Det handler om rundkørslen på Strandby Plads, hvor der i de seneste ti år er registreret hele 50 uheld. I hovedparten af ulykkerne er cyklister eller knallerter blevet påkørt af bilister på vej ind i rundkørslen.

Og det gør Strandby-rundkørslen til Danmarks farligste - en rekord, som Esbjerg Kommune gerne vil væk fra. Derfor godkendte Teknik- og byggeudvalget i sidste måned 23 forbedringer af trafiksikkerheden i Esbjerg centrum, Esbjerg Ø og Sædding - forbedringer, der forventes at beløbe sig til godt 15 millioner kroner. Kommunen selv skal have fem millioner kroner op af kassen, mens de resterende 9.985.000 kroner kommer fra Transportministeriet i anledning af, at Esbjerg sammen med Aalborg Kommune er udnævnt til Trafiksikkerhedsby 2014.

De nye tiltag forventes at redde liv og forhindre ulykker. Hvad angår rundkørslen på Strandby Plads, så regner man med, at man kan reducere antallet af uheld med 40 procent, mens antallet af personskader kan halveres, når trafiksikkerheds-forbedringer for 1,9 millioner kroner føres ud i livet. Der skal blandt andet ske en indsnævring af kørebanen på alle rundkørslens 'ben' for at reducere hastigheden ind og ud af rundkørslen ligesom der også skal etableres cykelsti fremfor den blå cyklebane, som er der i dag.

Dagligt bevæger 17.000 bilister og et ukendt antal cyklister og fodgængere sig gennem rundkørslen på Strandby Plads.