2000 demonstrerer for 3F imod Vejlegården
Et par tusinde personer er ifølge politiet mødt om til demonstrationen i Vejle imod Restaurant Vejlegården.

Et par tusinde danskere har marcheret gennem Vejle til 3Fs hovedkvarter i den sydøstjyske by for at markere deres støtte til fagforbundet i konflikten mod naboen Restaurant Vejlegården.

- Vores indsatsleder vurderer, at der er et par tusinde og alt foregår stille og fredeligt og efter planen, siger politiinspektør Karsten Hansen fra Sydøstjyllands Politi.

Demonstrationen har på forhånd fået meget omtale, fordi et anonymt trusselsbrev til blandt andre 3F's formand Poul Erik Skov Christensen har advaret mod at gennemføre demonstrationen.

"Hvis den omtalte demonstration på lørdag bliver gennemført træder vi i aktion", skriver afsenderen og truer med brandbomber og stenkast.

Truslen har dog tilsyneladende ikke fået de interesserede i at blive væk, da forventningen på forhånd var, at 2000 ville deltage.

Poul Erik Skov Christensen har via sin Facebookside opfordret alle til at deltage trods brevet og samtidig advaret mod at lade sig provokere.

- Bliver i provokeret også på det groveste, så lad være med at tage handsken op, lad tosserne skabe sig og politiet tage affære. Faglig kamp er ikke slagsmål i gaderne. Og det skaber ikke sympati for den vigtige sag, demonstrationen sætter fokus på, skriver han.

Forventningen har dog ikke været, at der ville blive ballade, og det er der altså heller ikke umiddelbart udsigt til.

Afsenderen af trusselbrevet henviser blandt andet til et samarbejde med den højreradikale gruppe Danish Defence League, men det har organisationen på det kraftigste afvist.

Demonstrationen er sat til at slutte klokken 17. Blandt deltagerne er flere politikere fra regeringspartierne.

Tidligere på ugen var en lang række borgerlige politikere mødt op på Restaurant Vejlegården for at støtte restauranten.

Demonstrationen afholdes for at støtte "den danske model" på arbejdsmarkedet, som ifølge blandt andet 3F er truet, fordi Restaurant Vejlegården har indgået en overenskomst med Krifa, der ifølge 3F er dårligere end 3F's overenskomst.

/ritzau/