Blogger: "Radio 24-lyv" sælger løgne forklædt som nyheder
Blogger Johnny Larsen beskylder Radio24syv for løgn og propaganda.

Af Johnny Larsen
SE ALLE BLOGINDLÆG

Berlingske, der nok uden at overdrive kan kaldes ”arbejdsgivervenlig” har en dygtig mand som nyhedschef på den radiokanal, som bladhuset driver. Bladhuset fik en af DRs frekvenser forærende af Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative for blot seks år siden.

De kaldte stationen for Radio 24syv, og det blev hurtigt til det mere passende 24lyv. Propagandaen blev stærkt støttet med ansættelse af Simon Andersen som nyhedschef. Simon Andersen havde som tidligere ansat på BT haft fingrene med i de beskidte spil om at sværte Helle Thorning Schmidt til – for blot at nævne en enkelt ting. Simon Andersen har gjort det til sin mission i livet at skabe debat. Det gør han så helt uden hæmninger, og derfor får denne ihærdige mand fra tid til anden nogle ideer, som begejstrer hans chefer, fordi det sælger aviser/klik.

Radio 24syv bringer løgne og får dem banket på forsiden. Og når stormen har lagt sig, og andre undersøger fakta, er det for sent. Løgnen har bidt sig fast. Lyv og vind. Når løgnene afsløres, er det for sent. Senest kastede Liberal Alliances Anders Samuelsen tal på bordet, der viste, at LA havde genereret en milliardindtægt til staten via sænkning af registreringsafgiften på de dyreste biler. Den nyhed kørte nogle dage, indtil det blev afsløret, at det blot var en påstand helt uden dækning… det man i simple termer kalder en løgn. Lyv og vind

Hvor tæt samarbejdet mellem nyhedsredaktionen på 24lyv og LA-Venstre er, kan man kun gætte på, men det er der. Det er jo tydeligt. Især (for nu at bruge LAs egen metode), når man ser, at der stort set dagligt er indslag i 24lyv, hvor Liberal Alliance bliver nævnt. Der er også meget som indikerer, at der er reklamefolk på banen, når løgnene skal sælges forklædt som nyheder. Det er meget dygtigt lavet.

Eksempelvis et indslag fra folketingets åbning, hvor en brugtbilforhandler går rundt mellem demonstranter foran Christiansborg og spørger, om de er på kontanthjælp og vil have et arbejde. Han spørger efter eget udsagn 50. Radio 24lyv viser godt 10, der tjubang får en mikrofon og et kamera i fjæset og uden videre stillet et spørgsmål. De fleste virker lidt forbløffede, men på nær én svarer alle ja tak til arbejde. Det hele er klippet, så vi tror, at alle siger nej til arbejde. – stik modsat kendsgerningerne.

Det er meget dygtigt reklamearbejde. Det er som at sælge kalktabletter via tv-reklamer, hvor man viser døende, mens en blød stemmer fortæller, at kalktabletter er et godt tilskud, og viser, at de døende får en pille og få øjeblikke efter står de på hænder. Man siger ikke, kalktabletterne kan gøre noget som helst, man siger ikke engang, at de døende har fået kalktabletter, men vi tror alle, at det er kalktabletterne, der fører til den mirakuløse helbredelse. Det er reklame i sit inderste væsen, og det er lige netop det LA og Radio 24lyv mestrer.

En af de forsvarende journalister på 24lyv argumenter med vendinger og med en metodik, der er identisk med den man kender fra andre mere eller mindre fastansatte trolde i Liberal Allliances sorte underverden. De anonyme, der smadrer debatter og forpester alle tråde med løgn, tilsvininger sidespring og ”stråmænd”. Der er ingen grund til at tro, at Liberal Alliance har droppet pointspillet: Den der trolder mest hos vore modstandere kommer til at sidde tættest på Anders Samuelsen på årsmødet. Journalisterne på 24lyv kommer nok til højbords næste gang… ellers er der da ingen retfærdighed til.

Brugtvognshandleren, der var ude for at hetze kontanthjælpsmodtagere endte med 111 ansøgere til 50 jobs. Vi glæder os til at høre, hvordan det går med de 50, han udvælger… hvis han altså vælger nogen. Hvis han skal bruge nogen… Imens hopper Liberal Alliance på stedet i Berlingske og beretter ord til andet det samme som Venstres Jacob Engel-Schmidt om råbende og skrigende kontanthjælpsmodtagere, der alle sammen nægter at gribe muligheden for at få job. Løgn fra ende til anden, men lyv og vind er devisen… når folk opdager løgnen, er toget kørt, og dem LA vil have med på ladet, er holdt op med at følge med.

Det er skide smart. Men det er langt fra værdigt. Der er mange nuancer blandt danske medier. Ikke så mange som man kunne ønske, men de er der heldigvis. Og så har vi fået Den Korte Avis, som sammen med Radio 24lyv kæmper ihærdigt om at være mest usaglig, hetzende og uunderbygget. Sjovt nok har de husly i medier, der støtter partier, som taler om lov og orden og hæderlighed.

Men det er de ligeglade med, for de har taget en beslutning, om at tjene racismen og neoliberalismen.

Godnat og sov godt.

Blogindlægget er alene udtryk for bloggerens holdning.

Nyhedschef på Radio24syv Simon Andersen har ikke ønsket at kommentere på Johnny Larsens beskyldninger. 

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt. Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.   Følg Johnny Larsen på Twitter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.