Ziegler: Drop alle konfliktvarsler
Foto: Torkil Adsersen / Scanpix Ritzau
Chefforhandleren for Kommunernes Landsforening opfordrede foran Forligsinstitutionen torsdag eftermiddag til at droppe varslerne om konflikt.

Overenskomstforhandlingerne er brudt sammen på det statslige, kommunale og regionale område. Torsdag eftermiddag var parterne indkaldt til møde i Forligsinstitutionen, hvor forligsmand Mette Christensen har indbudt forhandlerne på de tre områder.

Inden mødet rettede KL en direkte appel til lønmodtagersidens forhandlere.

- Vi er meget ærgerlige over dette sammenbrud. Vi bør kunne finde fælles løsninger, og KL er opsatte på at finde et forhandlingsresultat. Derfor vil vi opfordre de faglige organisationer til at udsætte de bebudede strejkevarsler. En konflikt rammer alt for mange, både børn, forældre, ældre og svage borgere, som ikke har lod eller del i denne forhandling, siger Michael Ziegler, der er KL’s topforhandler i for KL's Løn- og Personaleudvalg.


Hvis organisationerne vælger at strejke, kan en omfattende lockout blive et nødvendigt modtræk fra kommunernes side. Simpelthen for ikke at ende i strejker, der trækker ud i det uendelige.

- Det er vi nødt til at gøre for at begrænse belastningen mest muligt. I sidste ende er det borgerne og især de mest sårbare, der bliver tabere. Det vil vi rigtig gerne undgå. Vi bør i stedet give forligsmanden en reel chance for at sætte sig for bordenden og se, om der kan findes nye veje til løsninger, inden der varsles konflikt, siger Steen Christiansen, næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg.


Michael Zieglers opfordring til at droppe konfliktvarslerne får imidlertid en kold skulder fra formanden for FOA, Dennis Kristensen.

- Det er en sympatisk tanke, som Michael Ziegler kommer med, men nu er forhandlingerne overgået til Forligsinstitutionen, og hvis vi skal nå et forlig her, er det nødvendigt med maksimalt pres på begge parter, siger Dennis Kristensen, der også er næstformand i Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer samtlige samtlige 565.000 kommunlat og regionalt ansatte. 

/ritzau/