Vild med dans-vinder arbejder som sosu: Der mangler respekt for faget
27-årige Sarah Mahfoud elsker sit arbejde som sosu-assistent, men hun anerkender, at faget stadig har udfordringer med anseelsen ude i befolkningen.

Det var egentlig lidt en tilfældighed, at Sarah Mahfoud blev sosu-assistent. I skolen var hun en ørn til matematik, og hun troede dengang, at hun skulle uddanne sig i noget med tal.

Men det gik stik modsat for den kendte bokser og Vild med dans-vinder. Et vikarjob på et plejehjem i Hillerød vendte nemlig op og ned på hendes uddannelsesplaner.

- Jeg elskede simpelthen det job, og det gav mig rigtig meget at hjælpe ældre mennesker. Man får jo et helt særligt forhold til de mennesker, man kommer hos, siger hun til Avisen.dk.

I modsætning til Sarah Mahfoud har mange unge valgt erhvervsuddannelserne fra, når de efter folkeskolen står ved en korsvej og skal vælge mellem en boglig eller faglig uddannelse.

Nødvendigt rygstød

Men det skal der rådes bod på. Derfor stablede erhvervsuddannelserne 'DM i skills' på benene for nogle år siden. Her dyster de bedste håndværker-aspiranter fra landets fagskoler, og der står et danmarksmesterskab på højkant.

Årets stævne finder sted i Aalborg i disse dage, og her ville Sarah Mahfoud gerne have været med, hvis hun havde haft mulighed for det.

Den 27-årige kvinde, der vandt Vild med dans med dansepartneren Morten Kjeldgaard sidste år, tror, at DM i skills kan give erhvervsuddannelserne et nødvendigt rygstød.

- DM i skills er med til at sætte fokus på uddannelserne, og jeg håber da, at flere unge får øjnene op for de faglærte uddannelser. Jeg håber, at de opdager, at der ikke kun er gymnasiet som en mulighed efter folkeskolen. Hvis bare man får overbevist et par stykker ved DM i skills, så er vi godt på vej, siger hun.

Manglende respekt 

I dag er Sarah Mahfoud ansat i hjemmeplejen, men hun får samtidig presset boksetræning ind i kalenderen hos den legendariske boksepromotor Mogens Palle. 

Hun er godt klar over, at sosu-jobbet ikke ligefrem strutter af prestige, og at det kan være fysisk hårdt, men hun nægter at bytte det ud med et andet.

- Det står jo ikke stor respekt om det at være sosu-assistent. Det må man desværre erkende. Men det handler også om arbejdsvilkår og løn. Der er jo mange, der bliver nedslidte i vores branche, siger Sarah Mahfoud.

DM i skills finder sted i Aalborg Gigantium fra den 26. til 28. januar. 

via Listen To News