Vil ikke sende medarbejdere i fængsel: S og DF afviser regeringens forslag
DF's Karin Nødgaard (tv) og Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil (th) udtrykker, at de to største partier i Folketinget ikke støtter op om regeringens forslag om at straffe medarbejdere, der ikke indberetter mistænkt mistrivsel hos børn. Foto: Keld Navntoft/Sarah Christine Nørgaard/Claus Bech/Ritzau Scanpix
Regeringens forslag om at straffe medarbejdere, der ikke indberetter mistanke om mistrivsel hos børn, får svært ved at samle flertal. S og DF er imod.

Som en del af regeringens opgør med parallelsamfund skal der gøres mere for at hjælpe udsatte børn, men det gør man ikke ifølge Socialdemokratiet og DF ved at straffe de voksne, der skal passe på dem. Det skriver TV2.

Regeringen har foreslået, at det skulle være muligt at straffe fagpersoner som for eksempel lærere, socialarbejdere og pædagoger med fængsel i op til et år, hvis de ikke underetter om mistrivsel blandt udsatte børn. 

Socialordfører for Socialdemokratiet, Pernille Rosenkranz-Theil, påpeger over for TV2, at regeringen sparker nedad med forslaget. Hun og Socialdemokratiet mener, at det er et ledelsesansvar, og derfor skal man sætte ind over for ledelsen.

Pernille Rosenkranz-Theil anerkender, at der er problemer med, hvor ofte der underrettes ude i kommunerne.

- Vi vil gerne diskutere, at der skal strammes gevaldigt op på det her område, vi synes bare ikke, at de metoder, regeringen har lagt op til, er de rigtige. Hvis vi skal straffe nogen som helst, skal vi straffe den politiske ledelse eller den, der er i den pågældende institution eller forvaltning, hvor der ikke underrettes nok, siger hun til TV2.

Frygter for mange underretninger

DF vil heller ikke støtte forslaget, og socialordfører Karin Nødgaard frygter konsekvenserne ved forslaget. I forvejen bliver for mange underretninger ikke behandlet, og det skal der sættes ind mod først. Derudover frygter hun, at medarbejderne kommer til at bruge rigtig meget tid på at sende underretninger, fordi de er bange for at blive straffet.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) slår fast, at regeringens forslag er en god idé. Hun er dog åben for andre forslag til at gøre op med parallelsamfund i Danmark.