Socialrådgiver fyret: Blandede sig i klients abort og tørklæde
Blandt de sårbare unge, som klagede over socialrådgiverens opførsel, var en ung kvinde, som han forsøgte at presse til ikke at få abort og til at bære islamisk tørklæde. Personen på billedet har ikke med sagen at gøre. (Foto: Foto: Jacob Schou Nielsen / Ritzau Scanpix arkiv)
En socialrådgiver blev bortvist fra sit job i kommunen efter at have forsøgt at pådutte sin egen religiøse holdning på udsatte unge. Ligebehandlingsnævnet har nu afgjort, at fyringen ikke var diskrimination.

En socialrådgiver, der skulle hjælpe udsatte unge, forsøgte i stedet at trække sin private religion ned over hovedet på dem. Sådan lyder begrundelsen fra kommunen, som i efteråret 2017 bortviste og fyrede manden efter flere klager over hans opførsel.

Og det var kommunen i sin gode ret til, uden der var tale om diskrimination, lyder afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet, som netop har afgjort sagen. Det oplyser nævnet i et nyhedsbrev.

Manden var ansat i en midlertidig stilling i en unge-gruppe i socialforvaltningen.

Forsøgte at tale ung kvinde fra abort

Det var tre forskellige unge eller pårørende til unge, som uafhængig af hinanden fortalte kommunen, at de var utrygge ved at have socialrådgiveren og at han havde overskredet deres grænser og udnyttet sin autoritet til at forsøge at hverve borgerne til islam.

For eksempel havde han forsøgt at overtale en ung sårbar kvinde, han var socialrådgiver for, til at begynde at gå med tørklæde igen, efter hun selv havde valgt at stoppe med at bruge det. Socialrådgiveren pressede også på for at den unge kvinde skulle tage med hans eks-kone i moské for at tale om islam, og forsøgte at overtale kvinden til ikke at få en abort med begrundelsen, at det var forbudt ifølge den islamiske tro.

Han havde også tilbragt meget fritid med en ung dreng, han var socialrådgiver for, og forsøgt at påvirke drengen til at leve efter koranen, ligesom han ifølge drengen pressede ham til at begynde til kampsport, hvor han slog drengen så hårdt, at han blødte.

"De mennesker, vi arbejder med, lyver"

Socialrådgiveren har erkendt de fleste forhold, som der er klaget over, men han mener, at det er de unge borgere selv, der tog initiativ til at snakke om religion og ikke omvendt. Desuden mener han ikke, at han har fået tilstrækkelig oplæring og dermed ikke kunne forventes at vide, hvor grænsen gik i forhold til borgerne.

Han afviser at have slået den unge dreng, og henviser til, at den type borgere lyver og ikke skal tages alvorligt.

Kommunen holder derimod på, at der er tale om et groft misligholdelse af ansættelsesforholdet, og at socialrådgiveren var blevet gjort opmærksom på problemerne på nogle møder i sensommeren 2017, som der findes referat af. Desuden har der været lignende problemer med manden i andre ansættelser i kommunen.

Ikke diskrimination

Socialrådgiveren mente, at bortvisningen var diskrimination, og havde klaget til Ligebehandlingsnævnet.

Nævnet har nu givet kommunen medhold i, at der ikke var tale om forskelsbehandling.

Socialrådgiveren blev ikke bortvist på grund af sin religion, men på grund af sin opførsel over for borgerne, lyder afgørelsen.

via Listen To News