Kommune vil have døende Paul til at forklare løn på 289,73 kroner
Afdelingsleder på Haderslev Kommunes Ydelseskontor, Sanne Nielsen, forklarer, at kommunen træffer afgørelser med udgangspunkt i lovgivningen. (Foto: Foto: Bente Jæger)
Lovgivningen kræver, at kontanthjælpsmodtagere skal oplyse om indtægter, uanset hvor små de er, siger Haderslev Kommune.

Den uhelbredeligt kræftsyge Paul Erik Lund føler, at Haderslev Kommune er efter ham.

Kommunen har bedt ham om at forklare en indtægt på 289,73 kroner, skriver JydskeVestkysten.

Indtægten blev sendt til ham fra en tidligere arbejdsgiver 28. december, mens Paul Erik Lund var på kontanthjælp. På det tidspunkt var han på hospitalet for at blive opereret endnu en gang.

"Når du modtager kontanthjælp har du oplysningspligt om indtægter, og som hovedregel skal indtæger modregnes hjælpen", skriver kommunen i et brev til Paul Erik Lund.

- Hvis det er så vigtigt for dem at få de penge, så skal jeg nok betale 200 og noget og de der 73 øre, selv om jeg har andet at tænke på.

- Jeg forstår bare ikke, hvorfor Haderslev Kommune vælger at behandle den lille mand på den måde. Jeg har, inden jeg blev syg, arbejdet, passet mig selv og klaret mig selv, siger Paul Erik Lund til avisen.

Afdelingsleder på Haderslev Kommunes Ydelseskontor, Sanne Nielsen, forklarer, at kommunen træffer afgørelser med udgangspunkt i lovgivningen, og den siger, at hvis man er på kontanthjælp, skal man oplyse om indtægter, uanset hvor små de er, siger hun til JydskeVestkysten.

Sanne Nielsen oplyser desuden til avisen, at man har pligt til at medvirke i sin sag. Den pligt vil 53-årige Paul Erik Lund gerne opfylde, men på grund af operationen var han ikke opmærksom på indtægten.

Han var i øvrigt også bedøvende ligeglad, skriver avisen.

Paul Erik Lund kommer ikke til at arbejde igen, og er flyttet fra kontanthjælp til førtidspension.

Formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget, Jon Krongaard (DF), har nu bedt om en forklaring på, hvorfor der sendes opkrævninger til mennesker i en svær situation.

via Listen To News