Vi køber færre computere

Antallet af solgte pc'er er faldet, mens verdens mest solgte computer nu Hewlett-Packard, viser nye tal.
Der stod HP på hver femte pc solgt i Europa i perioden fra april til juni i år.
Der stod HP på hver femte pc solgt i Europa i perioden fra april til juni i år. Foto: Colourbox

Der står færre spritnye 'personlige computere' rundt om i verdens hjem og virksomheder.

De seneste tal fra analysefirmaet Gartner, der tæt følger teknologimarkederne, viser nemlig, at vi for andet kvartal i træk køber færre pc'ere.

Samlet set er salget af pc'er over hele verden i perioden fra april til juni faldt med næsten fem procent. Det skriver business.dk.

I denne periode blev der solgt 23 millioner stationære, bærbare og mini-computere tilsammen (dog ikke medregnet tavle-pc'er á la dem, der minder om Apples iPad). Til sammenligning var det tal på 24,2 millioner styk for et år siden.

Tallene viser også, at der stadig står 'HP' på hver femte solgte computer i Europa.

I alt kom 21,4 procent af alle solgte computere i Europa, Mellemøsten og Afrika mellem april og juni således fra Hewlett-Packard, der er verdens største it-producent.

Et af de hårdest ramte mærker er det taiwanesiske Acer, som ellers har haft kæmpe succes med mini-pc'erne. Hvor Acer for ét år siden havde en markedsandel på 20,6 procent af verdens samlede salg, og derved faktisk var lidt større end HP, er andelen nu nede på 14,1 procent.

Størst fremgang har det amerikanske mærke Dell, som er gået frem fra 9,2 til 10,5 procent af markedet og nu ligger som nummer 3.

Kilde: business.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.