Topembedsmand for tæt på Thornings skattesag
Departementschef i skatteministeriet, Peter Loft, har udvist en yderst stor interesse i Skat Københavns håndtering af Thornings skattesag. Foto: Polfoto, (Peter Hove Olesen)
I løbet af en måned holdt V-ministers højre hånd hele fem møder med Skat København, der ifølge loven alene skal afgøre personskattesager.

I løbet af en måneder holdt V-ministers højre hånd holdt hele fem møder med Skat København, der ifølge loven alene skal afgøre personskattesager. Der skriver Politiken.

Departementschef i skatteministeriet, Peter Loft, har udvist en yderst stor interesse i Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidts og hendes mands skattesag sidste år.

Derfor har han fuldt detaljeret med i behandlingen. Peter Loft var som departementschef nærmeste rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), skriver Poltiken.

Et år senere blev den fortrolige afgørelse - blot en uge før folketingsvalget i september i år - lækket til B.T. En lækage der nu undersøges af Københavns Politi.

Ifølge en aktindsigt, som Politiken har fået, fremgår det, at Peter Loft i løbet af cirka en måned i august til september 2010 havde fem møder med direktørerne for Skat København, Erling Andersen, selv om afgørelser i sager om personskat kun kan træffes af de regionale skattecentre, bl.a. Skat København.

De to første møder mellem Loft og direktørerne for Skat København fandt sted kort før Peter Loft 22. august 2010 sagde til Politiken, at han "ikke kendte til sagen", og at der var "vandtætte skotter" mellem departementet og Skat København.

Det sidste møde af de fem fandt sted, to dage før afgørelsen blev afleveret til Thorning-Kinnock, 15. september 2010.

Kilde: Politiken