To Pussy Riot-medlemmer flygter fra Rusland
Russisk politi har sat eftersøgning i gang efter medlemmer af protestgruppe, der kritiserer Vladimir Putin.

To medlemmer af den russiske protestgruppe Pussy Riot, der har kritiseret Kreml ved flere aktioner, er flygtet fra Rusland for at undgå fængselsstraf for såkaldt "religiøs hooliganisme", oplyser bandet i en pressemeddelelse.

Tre af bandets kvindelige medlemmer blev den 17. august idømt to års fængsel for at have afbrudt en gudstjeneste i domkirken i Moskva og fremført en protestsang mod præsident Vladimir Putin.

I alt fem medlemmer af Pussy Riot deltog i happeningen i domkirken i februar, og det er de to medlemmer, der ikke blev anholdt den gang, som nu er flygtet.

Dommen over de tre kvinder har ført til skarp international kritik af den russiske regering, og oppositionen siger, at sagen har understreget, hvordan Kreml behandler kritikere af systemet.

Politiet i den russiske hovedstad sagde tidligere søndag, at en eftersøgning var sat i gang efter andre medlemmer af bandet.

- På baggrund af eftersøgningen er to af vore medlemmer flygtet fra landet. De rekruttere nu udenlandske feminister for at forberede nye aktioner, hedder det i en erklæring på Twitter under Pussy Riot Group.

Forsvarerne til de tre dømte medlemmer af Pussy Riot - Nadesjda Tolokonnikova, Maria Aljokhina og Jekaterina Samutsevitj - ventes at appellere deres domme.

Tolokonnikovas mand, Pjotr Versilov, siger, at de to flygtede medlemmer havde deltaget i aktionen i domkirken sammen med hans kone.

- De opholder sig et sikkert sted og kan ikke nås af det russiske politi, siger han.

Bandet har ifølge Pjotr Versilov 12-14 medlemmer, som stadig er aktive i Rusland.

- Det er stort kollektiv, siger han.

Kreml afviser kritikken af de hårde domme til bandets medlemmer. Kritikken, der både kommer fra vestlige regeringer og fremtrædende musikere som Madonna og Sting, er ifølge Moskva politisk motiveret.

/ritzau/AFP