Thyra Frank droppede sit første samråd
Thyra Frank ved præsentationen af den nye VLAK-regering på Amalienborg mandag. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix)
Det er faldet flere folketingsmedlemmer for brystet, at den nyudnævnte ældreminister Thyra Frank (LA) ikke deltog i sit første samråd, som ellers handlede om demens.

Liberal Alliances nyudnævnte ældreminister Thyra Frank er kendt som en markant debattør, når det kommer til ældres og dementes forhold.

Derfor har det vakt undren på Christiansborg, at Frank udeblev, da hun i går var ventet i sit første samråd i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi havde da set frem til hendes debut, og sådan så det også ud fra morgenstunden. Men senere fik vi at vide, at det i stedet blev sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der ville tage samrådet. Det er da dybt underligt, når vi netop har fået en ældreminister, siger Socialdemokraternes ældreordfører Astrid Krag til Jyllands-Posten.

Overraskende udnævnelse

Samrådet handlede om brugen af antipsykotisk medicin til demente, som fagfolk mener, er alt for højt.

Thyra Frank, som mandag overraskende blev udnævnt til ældreminister, blev kendt som debattør på ældrepolitikken og sin særlige måde at drive det private plejehjem Lotte på Frederiksberg.

Det nye ældreministerium er oprettet i forbindelse med en deling af det hidtidige Sundheds- og Ældreministerium.

Nørby: Helt naturligt

Den anden del har Ellen Trane Nørby (V) overtaget som sundhedsminister, og hun deltog på gårsdagens samråd.

Hun skriver i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten, at hun også vil deltage, når partierne på Christiansborg om kort tid skal i gang med forhandlinger om en ny dememshandlingsplan.

"Demens rammer ikke kun ældre. Det er en dødelig hjernesygdom, som alle kan få. Derfor er det også helt naturligt, at både Thyra og jeg vil sidde med ved bordet, når vi næste måned skal forhandle den nationale demenshandlingsplan på plads med satspuljepartierne," skriver Ellen Trane Nørby.

via Listen To News