Kriseramt lavprisselskab fyrer hver tredje ansatte
(Foto: Foto: Scanpix)
Det danske flyselskab Jet Time opsiger samarbejdet med SAS og fyrer hver tredje ansatte. I alt mister 278 medarbejdere jobbet.

278 ansatte, eller mere end hver tredje medarbejder, mister nu deres arbejde i det kriseramte danske flyselskab Jet Time. Det skriver check-in.dk.

- Det er et stort og drastisk skridt at skulle afskedige så mange loyale og dygtige medarbejdere. Det er desværre også et nødvendigt skridt, hvis Jet Time skal overleve på længere sigt. Vi vil nu, i det omfang det er muligt, gøre vores bedste for, at de berørte medarbejdere får den bedst mulige støtte og de bedste muligheder for at komme videre, siger Jørgen Holme, administrerende direktør i Jet Time, til check-in.dk.

Stopper samarbejde med SAS

Fyringerne er en konsekvens af, at selskabet stopper med fragtflyvninger, som har været med til at give selskabet store underskud de seneste år.

Jet Time, som i dag flyver cirka 10 procent af SAS' afgange fra Københavns Lufthavn, stopper samtidig sine flyvninger for SAS.

Jet Time har været i krise gennem længere tid, og i januar sidste år iværksatte selskabet en akut regningsplan, skriver check-in.dk.

I juni i år blev 25 ud af 78 stillinger i den tekniske afdeling i Kastrup nedlagt. Og nu skal en tredjedel af selskabets samlede ansatte altså fyres.

Bliver opsagt i december

De afskedigede vil ifølge check-in.dk modtage en opsigelse i december og forlade selskabet over de næste ni måneder.

Fremover skal Jet Time kun beskæftige sig med charterflyvninger med egne Boeing 737-700 fly.

I regnskabet for 2014/2015 havde Jet Time et underskud på 142 millioner kroner. Og i følge Check-In bliver underskuddet nogenlunde det samme i år.

via Listen To News