Thorning: Vi har slugt kameler
"Til dem, der synes vi kar slugt store kameler, vil jeg sige: Det kræver stor appetit at være Socialdemokrat," sagde en veloplagt S-leder på kongressen i Aarhus. Foto: Gregers Tycho / POLFOTO
"Vi kommer til at træffe beslutninger, der kan måle sig med de sværeste i vores fælles historie," sagde Socialdemokraternes leder i dag.

Trepartsforhandlingerne til foråret bliver de mest afgørende i 25 år.

Det sagde en veloplagt Helle Thorning-Schmidt lørdag, da hun talte til sine socialdemokratiske partifæller på partiets kongres i Aarhus.

I den 13 sider lange tale sagde statsministeren, at forlig mellem arbejdsgivere og lønmodtagere er afgørende for Danmark.

"Vi tror på, at arbejdsgivere og lønmodtagere har et særligt bidrag til det danske samfund. Et bidrag, der rækker længere end den politiske logik på Christiansborg," sagde Helle Thorning-Schmidt og høstede stort bifald.

Hun kom ikke ind på, præcis hvad dagsordenen ved disse forhandlinger bliver, men understregede flere gange, at "kassen er tom", og at alle danskere kommer til at betale.

"Vi kommer til at træffe beslutninger, der kan måle sig med de sværeste i vores fælles historie," sagde S-lederen.

Hun gik også til modangreb mod de kritik, der har været af, at S og SF har svigtet deres valgløfter.

Kritikken fra især de borgerlige og fra avisernes lederskribenter må skyldes, at de er sure over, at S og SF ikke fik absolut flertal, sagde Thorning.

"Er de kede af, at vi ikke fik en regering, der er lige så rød som den rødeste af mine håndtasker?" spurgte hun med et smil på læben og fortsatte i den humoristiske tone:

"Til dem, der synes, vi kar slugt store kameler, vil jeg sige: Det kræver stor appetit at være Socialdemokrat," sagde Thorning, før hun igen lagde ansigtet i alvorlige folder.

Direkte henvendt til de mange S og SF-vælgere sagde Helle Thorning-Schmidt.

"Jeg vil sige det ligeud: S og SF har ikke kunne få alle vores ønsker opfyldt, fordi vi ikke opnåede et flertal i folketinget. Vi skal hver dag ud og finde et flertal," sagde hun.