Teenager mast ihjel af 100 kilos vægtstang

Da en australsk teenager forsøgte at løfte 100 kilo, gik det galt. Fire dage senere døde han på hospitalet.
En australsk teenager er død på hospitalet, efter at han blev mast i en vægtløftningsulykke i et fitnesscenter i Brisbane.
En australsk teenager er død på hospitalet, efter at han blev mast i en vægtløftningsulykke i et fitnesscenter i Brisbane. Foto: Colourbox/arkiv//maxppp

En 15-årig australier er død på hospitalet, fire dage efter at han blev mast i en vægtløftningsulykke i et fitnesscenter i Brisbane.

Det rapporterer ABC News.

Ben Shaw blev fundet af en medarbejder i fitnesscentret Pine Rivers PCYC tirsdag aften. Teenageren blev fundet liggende på en bænk med en vægtstang med omkring 100 kilo over sig.

Det er fortsat uvist, hvor længe han havde ligget der, inden han blev opdaget.

Sundhedsminister i delstaten Queensland Cameron Dick beskriver Ben Shaws død som "en meget trist og tragisk ulykke".

- Jeg ved, at myndighederne i Queensland undersøger sagen, og de vil udføre en grundig gennemgang af, hvad der skete. De vil være meget flittige i deres undersøgelse af denne tragiske begivenhed, siger han ifølge ABC News.

- Når en rapport er udarbejdet, skal retsforfølgelse overvejes. Men et skridt ad gangen, tilføjer han.

Reglerne i fitnesscentret Pine Rivers PCYC siger, at børn under 16 år ikke har tilladelse til at bruge vægtudstyret uden tilsyn.

I reglerne står der også, at centrets medlemmer bruger udstyret på egen risiko, og at ledelsen ikke tager ansvar for eventuelle skader, der måtte opstå.

Siden Ben Shaw afgik ved døden på Lady Cilento Children's Hospital lørdag, er det strømmet ind med beskeder til ham på sociale medier.

- Du var min bedste ven, og du vil blive savnet så utrolig meget, skriver en.

Imens oplyser Sharon Hickey, der er præsident for Pine Central Heliga Spirit Hornets Rugby League Club, hvor teenageren spillede, at Ben Shaws organer og væv vil blive doneret for at hjælpe andre.

- Som klub vil vi gerne hjælpe til med at se verden gennem Bens øjne og sikre, at hans arv lever videre til støtte for hans forældre og familie, siger hun.

Efter ulykken slår fitnesscentrets administrerende direktør, Phil Schultz, fast, at kæden PCYC vil samarbejde fuldt ud om undersøgelsen.

- Det er en frygtelig hændelse, og alle her i PCYC i Queensland er meget påvirket af det, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.