Syge Erik sejrer over systemet
I starten af oktober fik Erik Petersen Høje-Taastrup Kommune til at vende på en tallerken, efter han klagede over at have mistet retten til sygedagpenge. (Foto: Privat)
Først fik Erik Petersen sine sygedagpenge tilbage. Nu har han fået byrettens ord for, at Ankestyrelsen har fortolket loven forkert og skal behandle sagen igen.

Sygemeldte Erik Petersen kan skrive endnu en sejr på listen. Han har fået byrettens ord for, at Ankestyrelsen begik fejl i hans klagesag om fleksjob.

Byretten i Glostrup har afgjort, at Ankestyrelsen brugte lovgivningen forkert og skal behandle Erik Petersens sag igen.

”Det er pinligt, at man ikke evner at gå ind i en sag og behandle den rigtigt,” siger Erik Petersen.

Han havde klaget til Ankestyrelsen over, at Høje-Taastrup Kommune gav ham afslag på fleksjob, men styrelsen gav kommunen medhold.

Avisen.dk har tidligere skrevet om den 58-årige socialrådgiver, der er sygemeldt med prostatakræft.

I starten af oktober fik han Høje-Taastrup Kommune til at vende på en tallerken, efter han klagede over at have mistet retten til sygedagpenge.

Erik Petersen er i strålebehandling mod prostatakræft, men kommunen mente han kunne arbejde. Blandt andet fordi han laver frivilligt arbejde nogle timer om ugen.

Erik: Havde ikke klaret det uden uddannelse

Sygedagpengene fik han igen. Men Erik Petersens slagsmål med myndighederne er ikke slut.

Udover prostatakræften lider Erik Petersen af slidgigt, hyppige migræneanfald og koncentrationsbesvær. Han tager dagligt 31 piller mod kroniske smerter, inkontinens og slidgigt.

Derfor han allerede for fem år siden søgt om fleksjob, men fik nej, også fra Ankestyrelsen.

Så anlagde Erik Petersen sag i byretten mod Ankestyrelsen, fordi han mente, han efter reglerne har ret til fleksjob. Den sag har han nu vundet.

Erik Petersen er selv er uddannet socialrådgiver og hans forsikring betaler størstedelen af retssagen, der ellers kunne komme op og koste 117.000 kroner. Nu skal han selv lægge 10.000 kroner.

”Jeg har selv siddet i en sygedagafdeling og kunnet tilkende fleksjob, så jeg ved, hvad det kræver. Ellers er jeg helt overbevist om, at jeg ikke havde klaret det,” siger han.

Dommer: Der skal være overskud til privatliv

Dommeren skriver, at Ankestyrelsen skal behandle sagen igen, og vurdere Erik Petersens psykiske og fysiske gener, og hvor effektivt han arbejder. Og om der er kræfter tilbage til at have privatliv og den nødvendige tid til restitution.

Især det sidste er Erik Petersen glad for. Han håber, det kan få betydning ikke bare for ham, men for mange andre, at en dommer siger, der skal være overskud til et privatliv.

Ankestyrelsen udtaler sig ikke om konkrete personsager, men siger til Avisen.dk, at man tager dommen til efterretning.

Arbejdsmarkedschef i Høje-Taastrup Kommune Dorthe Nielsen siger, at kommunen afventer Ankestyrelsens nye afgørelse.

”Vi forvalter loven, som vi vurderer , den skal forvaltes. Via afgørelser i Ankestyrelsen, både fra vores egen og andre kommuner, bliver vi løbende skarpere på, hvordan det skal gøres. Det lærer vi alle sammen af,” siger Dorthe Nielsen.

via Listen To News