Stort dansk selskab lukker afdeling: Alle fyres
Det er udviklingens skyld, lyder det fra fragtdirektør i DFDS, Lars Hoffmann. Foto: Pressefoto/DFDS
Færgerederiet DFDS lukker sin Esbjerg-terminal, og det betyder forvel til samtlige medarbejdere.

Rederiet DFDS vurderer, at det ikke længere er hensigtsmæssigt at drive virksomhedens egen terminal i Esbjerg.

Det betyder, at DFDS lukker virksomhedens godsterminal i Esbjerg. DFDS forventer, at alle 67 medarbejdere, der er beskæftiget i terminalen må opsiges.

Det skriver DR Syd.

Sagen behandles i øjeblikket i terminalens samarbejdsudvalg.

Lars Hoffmann, der er fragtdirektør for DFDS i Danmark, udtaler:

- Det er vi kede af, især da mange har været hos os i mange år. Men udviklingen har fjernet grundlaget for drift af egen terminal.

Ifølge DFDS har forretningen i Esbjerg ændret karakter gennem årene. Der er blandt andet blevet lukket en passagerrute til og fra Esbjerg, og det ene skibsanløb, der er om dagen, fragter mere standardiseret gods. Derfor er det ifølge virksomheden nødvendigt med en tilpasning af forretningen.

- Terminalen er betydeligt større, end vi har behov for, og det er heller ikke muligt at udnytte arbejdsstyrken på en hensigtsmæssig måde, når lastning og losning kun finder sted i cirka fire timer om dagen, udtaler Lars Hoffmann.

I stedet vil DFDS købe terminalservice fra Blue Water Shipping. Første anløb fra den nye terminal planlægges allerede til i morgen den 22. december.

- Vi bliver ganske enkelt bedre rustet til at udvikle og fremtidsrette vores kundeservice ved at gå over til en ekstern terminal, udtaler Lars Hoffmann