Spritbilist dræbte Heidis 17-årige datter: "Det kan aldrig blive det samme igen"
En af dem, der har mærket til konsekvenserne af en sommerbilist med sprit i blodet, er Heidi Saaby Nielsen fra Auning på Djursland. Hun kæmper i dag med en frustration over spritbilistens valg og den straf på et års fængsel, han efterfølgende fik. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Den bagstive tur til bageren i bil dagen efter en våd aften kan have fatale konsekvenser.

Derfor er spritkørsel dagen derpå et af fokusområderne, når politiet fra i dag begynder en række trafikrazziaer i hele landet.

Der sker nemlig flere færdselsulykker med sprut involveret i juni og juli måned end i julefrokosthøjtiden i december. Det fortæller DR Østjylland.

- Der er mange, der tror, at man efter en festlig aften lige kan køre et smut til bageren næste morgen, men det kan man langt fra altid, siger politikommissær Amrik Singh Chadha fra færdselsafdelingen i Østjyllands Politi.

- Forbrændingen af alkohol tager faktisk meget længere tid end man går og tror. Det betyder, at vi også vil være efter dem, som man populært kalder bagstive, siger politikommissæren."

"Det kan aldrig blive det samme igen"

En af dem, der har mærket til konsekvenserne af en sommerbilist med sprit i blodet, er Heidi Saaby Nielsen fra Auning på Djursland.

Hun mistede i juni 2013 sin 17-årige datter Camilla. Hun blev ramt af en spritbilist, der havde drukket aftenen forinden, men som stadig havde en promille på 1,8 dagen derpå.

- Det kan aldrig blive det samme igen, og vi har alle sammen forandret os, fortæller hendes mor til DR Østjylland.

Camilla blev efter ulykken kørt på ind på et hospital i Aarhus, hvor hun på trods af en genoplivning ikke stod til at redde.

Heidi Saaby Nielsen kæmper i dag især med en frustration over spritbilistens valg og den straf på et års fængsel, han efterfølgende fik.

- Det er svært at acceptere. Han skrev et brev til os, men det har vi valgt ikke at læse. Der står måske, hvor ked af det han er, og jeg føler, at hvis jeg læser det, så kommer han af med nogen af sine følelser, og det synes jeg ikke, han skal have lov til. Vi får jo aldrig lov til at se, hvordan Camillas liv kunne have været, siger hun.

Heidi Saaby Nielsen ikke i tvivl om, at der skal snakkes om spritkørsel.

- Hvis der bare er et liv, vi kan redde, så vil vi gerne det, også for at vise, hvordan vi har det i dag - hvordan det har ødelagt vores liv.

Du kan læse mere om kampagnen mod spritkørsel, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 75 kommuner står bag HER