Sporarbejde vil give togkaos i to år
Sporarbejde i Sønderjylland kan give store problemer for DSB. Foto: René Strandbygaard, DSB
Et planlagt dobbeltspor ned gennem Sønderjylland vil sætte en prop i togtrafikken i næsten tog år, siger parter.

Passagerkaos og lange ventetider.

Det kan blive virkelighed, hvis det planlagte byggeri af et dobbeltspor mellem Vojens og Vamdrup i Sønderjylland gennemføres, siger DSB og Danmarks største godstransportfirma DB Schencker.

Det skriver B.T.

"Sporudvidelsen vil smadre godstransporten i Danmark. Man lukker af for, hvad der svarer til 450.000 lastbiler om året fra hele Skandinavien. Det vil skabe endnu mere pres på vejnettet og skabe en voldsomt øget forurening," siger DB Schenkers adm. direktør Stig Kyster-Hansen til B.T..

Også DSB frygter kaos og bøvl for passagerer, hvis byggeriet starter som planlagt om to år. Alle togpassagerer, som skal sydpå, bliver nødt til at skifte til bus ifølge DSB, mens arbejdet står på.

Torsdag aften brød forhandlinger om eltog til Esbjerg sammen, fordi ministeren ville sætte dobbeltsporet i bero for at finde penge til eltogene. Det ville oppositionen ikke være med til, men nu lyder der nye toner fra Dansk Folkeparti.

"Det er ganske nye informationer for mig. Det er uholdbart, hvis togtrafikken bliver afbrudt i så lang tid. Banedanmark må undersøge, hvordan de kan udføre projektet uden så store forstyrrelser," siger Kim Christiansen, trafikordfører, til B.T..

Regeringen vil udskyde dobbeltsporet indtil Femern-forbindelse er klar. På den måde kan godstransporten ledes den vej, mens arbejdet står på.

Kilde: B.T.