Spillerforening revser Olsen i racisme-sag
Morten Olsen mener, at racisme sker i kampens hede. Det får Spillerforeningen til at opfordre landstræneren til at tage afstand fra racismen. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Landstræner ser racisme som en "naturlig ting" i fodbold. Spillerforeningen skælder nu ud på Morten Olsen.

Morten Olsen bør tage klart afstand fra racisme.

Sådan lyder den direkte kommentar fra Spillerforeningen til landstræneren om hans udmeldinger om racisme i fodbold. Her har Morten Olsen sagt til B.T., at racisme er "en naturlig ting, der kan ske i kampens hede".

Folkene bag Spillerforeningens kampagne 'Giv Racismen Det Røde Kort' stiller sig uforstående over for holdningen og ser hellere, at Morten Olsen tager klar afstand fra racisme.

"Jeg ser det som en fejl, at landstræneren melder sådan noget ud. Vi tager klart afstand fra racisme, og det bør Morten Olsen også gøre. Racisme findes desværre i fodbold, og derfor bør spillere og ledere stå imod problemet i stedet for at bagatellisere det," siger projektleder i 'Giv Racismen Det Røde Kort', Simon Christensen.

Morten Olsens kommentarer kommer efter en mediestorm mod FIFA's præsident Sepp Blatter efter lignende udtalelser. Reaktionerne fra omverdenen førte til, at FIFA-præsidenten trak sine udtalelser tilbage om, at racisme stort set ikke findes i fodbold, og at det er nok at give hånd bagefter, hvis det forekommer under kampe.

Spillerforeningen mener, at racisme findes i fodbold, og spillerne netop derfor må tage kampen op.

"At racisme findes i fodbolden bekræftes af, at det er fodboldspillerne selv, der går forrest i 'Giv Racismen Det Røde Kort'. Det viser ikke bare, at der er et problem, men også at der er en vilje blandt spillerne til at bekæmpe det," siger Simon Christensen.